Societat 17/10/2013

El turisme rus deixa un impacte econòmic de 15 milions d'euros aquest estiu a Reus

Segons una enquesta a 987 visitants, un 48% van a Reus per comprar; un 29%, pel Gaudí Centre, i un 25%, per conèixer la ciutat

Acn
1 min

ReusEl turisme rus ha deixat un impacte econòmic que ronda els 15 milions d'euros durant aquest estiu a Reus. És una quantitat estimativa que s'extrapola dels 190 euros que es gasta de mitjana el turista rus. La Costa Daurada rep uns 500.000 russos a l'any, dels quals un 20% passen per Reus. Amb 56.000 visites, el Gaudí Centre és un dels espais més visitats.

El comerç continua sent la principal raó de l'estada dels turistes i un 80% acaben comprant, segons una enquesta feta a un miler de visitants. Amb tot, un 30% dels botiguers no han percebut un increment de vendes.

Traductors als establiments comercials

L'Ajuntament i les entitats comercials de la ciutat potenciaran els serveis que han tingut més èxit, com el traductor de rus als establiments. Més d'una vintena de botigues van fer ús d'aquest servei. Tenint en compte que moltes tendes ja tenen personal propi que coneix la llengua russa, l'Ajuntament en fa una valoració molt positiva i potenciarà el servei de cara a la temporada d'estiu de l'any que ve.

Un 80% dels visitants acaba comprant

Segons l'enquesta a 987 visitants, un 48% dels visitants van a Reus per comprar; un 29%, pel Gaudí Centre, i un 25%, per conèixer la ciutat. Al final, però, gairebé un 80% acaben comprant. També s'ha consultat a establiments adherits a la campanya Reus Shopping Day i el 70% han confirmat un increment de vendes.

"Estem satisfets, tot i que tampoc és per tirar coets", afirmava el president dels comerciants del Pallol, Pau Salvadó. "Potser valdria la pena obrir-se més a la comarca, i també veure què ha passat amb aquest 30% de comerços poc satisfets amb la campanya", ha afegit la presidenta de la UB, Leonor Bartolí.

stats