Universitats
Societat 10/10/2011

La UAB alerta que la retallada pot portar els resultats universitaris a nivells anteriors a 2006

En la inauguració oficial del curs en aquesta universitat, la rectora es pregunta si caldrà acabar reduint el nombre d'estudiants

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ana Ripoll, ha alertat avui que "la retallada de la subvenció pública -a les universitats catalanes-, que ens porta a nivells de 2006, exigeix un sacrifici de tal magnitud que podem retrocedir bastant més enllà del 2006 en resultats acadèmics". "En aquestes circumstàncies, em pregunto si per competir amb força dins el mercat europeu, no haurem de redimensionar la nostra universitat, en nombre d'estudiants", ha afegit.

En l'acte d'inauguració del curs universitari 2011-12 a la UAB, Ripoll ha aprofitat la presència del secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, per reclamar-li els 35 milions d'euros que el Govern encara deu a aquesta universitat per l'acord de finançament pactat l'any 2006 i, sobretot, demanar una major "fiabilitat" del sistema de finançament universitari. "No farem un sistema universitari millor si la subvenció pública, la nostra principal font d'ingressos, no és fiable", ha advertit Ripoll.

Ripoll alerta que, amb la retallada, l'escenari actual de les universitats públiques catalanes és de "clara regressió" i subratlla que "el pitjor" de la reducció d'ingressos és que la llei dóna als centres cap marge per adoptar solucions amb flexibilitat. "A Catalunya no disposem d'eines per abordar la situació. Se suposa que simplement hem d'ajustar-nos a la despesa prevista, però això sí, sense reduir l'oferta docent, la recerca o la qualitat general dels nostres serveis", ha resumit.

stats