Societat 25/06/2013

El rector de la UB defensa que cada universitat pugui fer proves d'accés als alumnes

Està d'acord que es mantingui també la selectivitat "per ordenar preferències", però creu que a més cal fer una "selecció"

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl rector de la UB, Dídac Ramírez, ha defensat aquest dimarts que cada universitat pugui fer les seves pròpies proves d'accés per "seleccionar els estudiants més preparats per a cada carrera". És una proposta que coincideix, de fet, amb una de les previsions de la llei Wert i que no està gens clar que tingui el consens de la resta d'universitats públiques catalanes.

Ramírez ha plantejat aquesta mesura durant un esmorzar al Fórum Europa Tribuna Catalunya, tot i que ha aclarit que no aposta per substituir la selectivitat actual amb aquestes proves, "perquè és un sistema útil per ordenar preferències, però no fa selecció".

Segons Ramírez, tal com esta configurada ara la prova d'accés a la universitat –que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, vol substituir per una revàlida– no garanteix que "les 100 persones amb la nota de tall més propera a la demanda per un grau siguin realment les que estan millor preparades per a aquell grau", ja que potser la seva nota prové de matèries que no tenen a veure amb la disciplina d'aquell grau.

Per això, Ramírez ha demanat que "les universitats recuperin el que mai haurien d'haver perdut, que és la capacitat de seleccionar els seus estudiants", en al·lusió a les proves d'accés que cada universitat feia als seus alumnes abans que s'instaurés el sistema de la selectivitat.

stats