Societat 26/11/2012

La UE reconeixerà l'educació no reglada el 2018

Els ministres d'Educació acorden buscar mecanismes per acreditar els aprenentatges informals

Efe
1 min

Brussel·lesEls ministres d'Educació de la Unió Europea (UE) han acordat aquest dilluns el reconeixement de l'educació no formal o informal, realitzats fora dels centres educatius, una mesura que es posarà en marxa a partir del 2018. L'objectiu és facilitar la recerca de feina a treballadors poc qualificats, en especial joves i majors d'edat.

El consell d'Educació i Cultura celebrat avui a Brussel·les, els Vint-i-set van acordar que l'any 2018 els estats membres hauran de tenir operatiu un organisme estatal encarregat del reconeixement d'aquest tipus d'educació, segons ha explicat la comissària europea d'Educació, Joventut i Cultura, Androulla Vassiliou.

"És una acció important en la situació actual", ha assenyalat Vassiliou, que ha englobat dins aquest tipus d'aprenentatges tots els cursos, tallers, seminaris o conferències que hagin donat lloc a l'obtenció d'algun tipus de qualificació o títol oficial, a més de la formació en l'àmbit laboral. També s'hi inclou la formació en línia a partir de recursos didàctics de lliure accés.

"L'aprenentatge no formal és l'adquirit a llocs com la llar, la feina, associacions amb finalitats socials o esportives o a través de la interacció quotidiana amb les persones", ha explicat la comissària.

stats