L’última nit de la Mercè es tanca sense macrobotelló

El Piromusical reuneix centenars de persones que la policia desallotja amb facilitat

2 min
La Guàrdia Urbana i els Mossos han fet fora de l’avinguda Maria Cristina els grups que hi quedaven després del Piromusical.

BarcelonaSigui perquè l’endemà s’hi havia de tornar, el metro acabava a la mitjanit o s’acumulava massa ressaca, l’última nit de la Mercè ha sigut la més tranquil·la de totes. El Piromusical realment ha posat el punt final a unes festes que es recordaran pels macrobotellons, dos dels quals molt accidentats: el de la nit de divendres a la plaça Espanya i el de la nit de dissabte a la platja del Bogatell. Però cap dels dos escenaris ha repetit en aquesta última nit de les festes de Barcelona les escenes de les jornades anteriors.

Tot i que el Piromusical ha reunit centenars de persones de totes les edats a l’avinguda Maria Cristina per veure l’espectacle de focs artificials –la música no s’ha sentit–, quan feia mitja hora que havia acabat, la policia ha desallotjat la zona sense incidents. Els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet fora de la calçada i de la vorera els grups de joves que hi quedaven –poc nombrosos– amb facilitat, amb l’excusa que s’havia de netejar el passeig. No hi ha hagut enfrontaments amb la policia i la gent ha marxat cap a casa.

Tant la Guàrdia Urbana com els Mossos havien acordonat la plaça Espanya amb diverses furgonetes de les unitats antiavalots per evitar que hi hagués un nou macrobotelló com els que s’hi havien viscut.

La platja del Bogatell gairebé buida aquest diumenge a la mitjanit

Pel que fa a la platja del Bogatell, aquest diumenge a la mitjanit gairebé estava buida. A la sorra es veia algun grup que al cap de poc ja desfilava cap a casa i es comptaven poques persones que caminessin pel passeig. Els vehicles de la Guàrdia Urbana i els Mossos han circulat per la zona de la platja però no han arribat a intervenir perquè, a diferència de les tres nits anteriors, l’última de la Mercè s’ha tancat sense cap aglomeració ni ferits ni robatoris, destrosses o saquejos. Els agents tampoc han patrullat a peu, tot i que hi havia diverses furgonetes dels antidisturbis dels Mossos preparades.

stats