Societat 08/08/2012

Les últimes pluges activen l'alerta per la presència del mosquit tigre

L'aigua acumulada en recipients petits d'espais privats suposa el factor de més risc

Maria Ortega
1 min
A Catalunya, els primers mosquits tigre es van detectar, el 2004, a Sant Cugat del Vallès i ara ja n'hi ha en uns 200 municipis.

BarcelonaLa pluja dels últims dies ha activat les alertes anti-mosquit tigre. El responsable del programa de control del mosquit tigre a la demarcació de Girona, Eduard Marquès, adverteix que si no es fan els treballs de prevenció necessaris, "la setmana que ve hi podria haver un repunt de les picades", tot i que el moment àlgid d'aquests insectes és el setembre.

El problema és que l'aigua que s'hagi estancat en petits recipients on hi hagués ous de mosquit tigre facilitarà que en neixin les larves, cosa que, segons Marquès, permetria que en només deu dies hi hagués una nova generació de mosquits adults i que les femelles comencessin a buscar sang per poder pondre nous ous. El focus es pot situar en propietats privades, com ara segones residències que no s'utilitzen durant la setmana, que poden tenir en jardins o terrats qualsevol pot que hagi resultat atractiu a la femella per fer-hi la posta d'ous.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats