Societat 19/10/2020

La Unió Europea assumirà 277 milions de la despesa valenciana pel covid

El cost de la gestió de la pandèmia al País Valencià ja s'eleva ja fins als 1.000 milions

Ara
1 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, durant la seva visita a les instal·lacions de Fira València on s'emmagatzema el material sanitari

ValènciaLa Unió Europea assumirà el pagament de 277 milions de la despesa sanitària del País Valencià destinada a la lluita contra el coronavirus. Així ho ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, que ha destacat que aquest és el primer pas en l'ús de les ajudes de la Comissió Europea. "És la demostració de la capacitat de gestió de la Generalitat i un aval fonamental per aconseguir més fons", ha emfatitzat Puig.

El president ha explicat que la Generalitat ha aprofitat la flexibilització de la gestió dels recursos europeus decidida per la Comissió, atesa l'emergència sanitària, així com les noves línies d'ajuda de Brussel·les. En concret 269,4 milions, procedents dels fons estructurals europeus d'ajut al desenvolupament regional –coneguts com a fons Feder–, es destinaran a pagar part del material sanitari que ha adquirit la Generalitat. A més, la Generalitat ha aconseguit una ajuda de 2,1 milions d'euros d'una nova línia de la Comissió Europea destinada a sufragar el cost del transport del material sanitari.

Finalment, la Generalitat també ha aconseguit que el cost dels 1.000 auxiliars de platja que va contractar durant els mesos d'estiu sigui assumit pel Fons Social Europeu, la qual cosa suposa un estalvi de 6,3 milions per a les arques de la Generalitat. En total, 277 milions d'euros procedents de fons europeus per sufragar la despesa covid, que al País Valenicà ascendeix ja a 1.000 milions d'euros.

stats