Societat 10/10/2013

La Universitat de Barcelona assumeix la gestió de 32 pisos a Torre Baró

Els habitatges, propietat de l'Ajuntament, es destinaran a estudiants, docents i investigadors

Ara
1 min
Edifici on es troben els 32 pisos cedits a la UB

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha cedit 32 pisos a la Universitat de Barcelona (UB). Es tracta d'habitatges ubicats a l'edifici de l'Illa A de Torre Baró, i que la UB destinarà a l'allotjament d'estudiants, docents i investigadors. El conveni entre les dues institucions, que s'ha signat aquest dimecres, 9 d'octubre, també contempla la cessió de dos locals del mateix edifici per a activitats socials i de formació de la Fundació Solidaritat UB.

La cessió dels pisos s'emmarca dins el pla de regeneració integral de la part baixa de Torre Baró. El pla inclou, també, la creació de 190 pisos de lloguer assequible, dels quals, 152 ja s'han adjudicat. L'Ajuntament se'n reserva 37 per a emergències socials.

Millora de la zona

Convenis com el que s'ha signat amb la UB van encaminats a revitalitzar i donar una nova imatge al barri i el seu entorn. El passat mes de setembre ja es va iniciar la urbanització de la Plaça de l'Eucaliptus, amb l'objectiu de crear un nou espai cívic de qualitat per dinamitzar l'activitat comercial i millorar la qualitat de l'espai públic.

stats