Societat 02/08/2016

La UB repetirà un examen que alumnes d'ADE van robar i vendre

L'examen "va circular molt" i els quatre presumptes lladres podrien haver guanyat uns 2.000 euros cadascun

Europa Press
2 min
Centenars d'acadèmics pateixen per la seva carrera

BarcelonaLa Universitat de Barcelona (UB) anul·larà i farà repetir un examen del grau Administració i Direcció d'Empreses (ADE) després que quatre alumnes robessin la proposta d'examen amb les seves preguntes i respostes. Ho van aconseguir entrant il·lícitament en el correu electrònic d'un professor i, un cop aconseguit, van vendre'l per entre 20 i 300 euros, han explicat fonts de la UB i els Mossos d'Esquadra, que han precisat que l'examen "va circular molt".

La UB va saber d'aquest robatori i de la difusió de les preguntes per un missatge anònim que va rebre una professora l'endemà de la prova, i ho va denunciar a la policia, que sospita que cadascun dels quatre presumptes lladres podrien haver guanyat 2.000 euros cadascun, segons ha avançat TV3 aquest dimarts. Els Mossos han encausat tres nois i una noia, als quals investiguen per delictes de descobriment i revelació de secrets, amb l'agreujant d'ànim de lucre, després que la degana de la facultat d'Economia i Empresa presentés la denúncia el 8 de juliol a la comissaria de les Corts.

L'examen era una prova de l'assignatura Fonaments de la Fiscalitat de tercer curs del grau d'ADE, que van realitzar 354 alumnes el dia 5 de juliol i que ara s'haurà de repetir el 5 de setembre, una mesura que la UB considera com la més justa, si es té en compte l'abast que li consta que ha tingut el cas.

El descobriment ha estat possible perquè els alumnes que van comprar els exàmens van cometre el mateix error en les seves respostes, concretament en una xifra que apareixia en la proposta d'examen robada. Aquest fet és el que "dóna consistència" a la versió del robatori a través del correu electrònic anònim i és el que ha facilitat als Mossos seguir la pista, han explicat.

Davant la repetició de l'examen, la UB ha assegurat que donarà opcions alternatives als alumnes que tinguin inconvenients per poder-set tornar a examinar, com per exemple deixar fer l'examen a la universitat en la qual estiguin d'Erasmus. Les mateixes fonts han afirmat que la repetició tampoc perjudicarà el procés de matriculació del pròxim curs.

El centre espera que acabi la via penal per actuar i obrir un expedient als alumnes responsables del robatori, ja que els dos processos no poden ser paral·lels. També estudiarà imposar sancions administratives, que consistiran en restriccions de drets als estudiants, unes sancions que es determinen segons aspectes com la gravetat del fet i si hi ha hagut penediment.

stats