Societat 14/07/2012

Jaume Pagès: "El Fòrum no va ser un error, si de cas no ens el vàrem creure prou"

El conseller delegat d'Universia, ex rector de la UPC i ex conseller delegat del Fòrum de les Cultures subratlla en una entrevista a l'ARA que els valors de l'esdeveniment haurien ajudat a evitar la crisi, i aposta per una universitat que no vagi a remolc de l'empresa

Ariadna Trillas
1 min
Sí: Jaume Pagès, Isaki Lacuesta. No: Andrea Fabra, Bosco Ntangana

BarcelonaJaume Pagès dirigeix ara Universia, un conjunt d'empreses que dóna servei a universitats de 23 països, i que impulsa el Santander. Pagès, format primer com a mestre, enginyer i apassionat de les matemàtiques, ha estat tota la vida vinculat al món acadèmic.

En una entrevista a l'ARA, Pagès explica aquest diumenge quin és, al seu parer, el major pecat de la universitat: limitar-se a fer allò que li demanen les empreses. "Les empreses saben el que necessiten avui, però no què necessitaran potser d'aquí a cinc anys, quan ja haurem format la gent", assenyala. L'exrector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) creu que empresa i universitat han d'acostar-se, i que, en aquesta assignatura pendent, és la universitat qui ha fet més esforços, sense gaire èxit. "En els temps de l'eufòria econòmica, l'empresa estava distreta, hi havia recursos per a tot..."

Era també l'etapa del Fòrum de les Cultures celebrat el 2004 a Barcelona, del qual Jaume Pagès va ser conseller delegat. L'enginyer nega de forma taxativa que el Fòrum pugui classificar-se dins del sac dels malbarataments de la precrisi. "El pressupost era peccata minuta", comenta. "El Fòrum no va ser un error, si de cas no ens el vàrem creure prou", insisteix. Pagès està convençut que "si haguéssim reflexionat seriosament sobre els valors que defensava, potser no seríem on som", i es mostra crític amb "les faccions dels partits" que el van utilitzar "per als seus objectius polítics de destruir l'enemic".

Podeu llegir l'entrevista a l'ARA Premium

stats