Societat 31/03/2016

Tres universitats catalanes lideren el rànquing de l'educació superior espanyola

El rendiment docent i l'activitat investigadora s'estanquen entre 2015 i 2016

Ara/efe
1 min
Alumnes de la Facultat de Pedagogia de la UB treballant en equip, una de les competències que impulsa el pla de Bolonya.

BarcelonaLa Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, l'Autònoma de Barcelona i la Politècnica de Catalunya lideren el rànking de la quarta edició del U-Ranking sobre el Sistema Universitari Espanyol (SUE). L'edició del 2016 constata un estancament en el rendiment docent i l'activitat investigadora i situa la Universidad de Navarra i la Pompeu Fabra com les millors en docència, l'Autònoma com a líder en investigació i la Politècnica com a líder en innovació i desenvolupament tecnològic.

L'estudi confirma que les millors universitats son públiques i se situen en les grans àrees metropolitanes. La part alta de la llista segueix amb la Universidad Autónoma de Madrid, la Carlos III, també a Madrid, i la Universidad de Navarra, aquesta última privada.

La Universitat de Barcelona, que sol estar situada entre les millors universitats espanyoles en els rànquings internacionals, es una de les que més pugen respecte l'any passat i se situa en tercer lloc empatant amb la Autónoma de Madrid, la Carlos III i la de Navarra.

Aquest estudi, elaborat per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) i la Fundació BBVA, recull una classificació de 61 universitats (95% del sistema) segons la docència, la investigació i la innovació i el desenvolupament tecnològic.

El sistema universitari més ben qualificat és el català amb un índex de rendiment del 20%, per sobre de la mitjana. El segueixen el de Cantabria (12%), Comunitat Valenciana (11 %), Navarra (10 %), Balears (8 %) i Madrid (3 %). Les universitats que estan a la cua del rànquing son les d'Extremadura, Canaries o La Rioja i estan un 20 % per sota de la mitjana.

stats