UNIVERSITATS
Societat 20/04/2012

El Govern, sobre universitats: "Nosaltres ja hem fet els deures, ara toca a la resta d'autonomies"

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, reclama a Madrid canvis en el sistema de beques. L'increment del 25% de les taxes és exactament la proposta que havia fet l'executiu de Mas

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari d'Universitats, Antoni Castellà, reclama a Madrid canvis en el sistema de beques per garantir que els alumnes amb menys diners puguin accedir a l'ensenyament superior, tot i l'increment de les taxes. La universitat costarà el doble. El ministeri d'Educació va anunciar aquest dijous l'increment dels preus de la matrícula. La Generalitat, però, el condiciona al fet de poder augmentar les beques.

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Castellà ha dit que s'haurà de mirar com es concreten les mesures un cop les aprovi aquest divendres el consell de ministres. "L'Estat s'ha de comprometre a incrementar, o com a mínim no rebaixar, els seus fons de beques", ha dit.

La proposta de Wert d'apujar preus fins al 25% del cost és exactament la que li havia demanat el Govern de Mas, com va avançar l'ARA.

El decret del govern espanyol també donarà llibertat a cada autonomia per negociar amb les seves universitats públiques criteris concrets per reduir les titulacions de menys demanda d'alumnes.

També fixarà el nombre d'alumnes de les titulacions, cosa que Castellà creu que envaeix competències de la Generalitat. "A Catalunya només hi ha un 8% de graus amb menys de 40 alumnes", ha dit.

En general, Castellà dubta "que amb aquestes mesures es recaptin els milions d'euros previstos". "Dependrà de l'actitud d'altres comunitats", ha dit. "Són mesures que ja vam aplicar, l'estalvi ja està fet a Catalunya", ha dit. "Nosaltres ja vam fer els deures, ara toca a la resta d'autonomies", ha conclòs.

stats