Societat 24/04/2012

Els usuaris pagaran pròtesis i transport sanitari no urgent

També s'hauran de pagar els productes dietètics. El reial decret del govern espanyol que publica avui dimartsel BOE ho considera "serveis accessoris"

Ara
1 min
Dues dones acudeixen a una visita mèdica a Barcelona / M. GARCIA

BarcelonaEls usuaris de la sanitat pública hauran de pagar part de les pròtesis, els productes dietètics i, fins i tot, el transport sanitari no urgent, d'acord amb el decret que publica aquest dimarts el BOE, que considera aquests productes i activitats com "serveis accessoris" subjectes a alguna aportació per part de l'usuari.

El percentatge d'aportació de l'usuari "es regirà per les mateixes normes que regulen la prestació farmacèutica, prenent com a base de càlcul el preu final del producte i sense que s'apliqui cap límit de quantia a aquesta aportació".

Els barems s'estableixen en el reial decret llei de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les prestacions.

Aquestes prestacions –ortoprotètica, productes dietètics i transport sanitari no urgent–, que es dispensen de manera ambulatòria, estaran incloses a la cartera comuna suplementària del Sistema Nacional de Salut.

En la norma, també destaca la modificació de l'article relatiu al desenvolupament dels serveis comuns, entre els quals no s'inclouran tècniques, tecnologies i procediments que no tinguin suficientment provada la seva "contribució a la prevenció, diagnòstic, tractament, rehabilitació i curació de les malalties, conservació o millora de l'esperança de vida, autonomia i eliminació o disminució del dolor i el sofriment".

stats