SALUT
Societat 03/02/2011

Els usuaris de la sanitat pública rebran la factura amb el cost dels medicaments que els receptin

Els centres de l'ICS de Girona començaran a entregar el document informatiu el 7 de febrer, i els de Barcelona, l'1 de març. El conseller Boi Ruiz vol conscienciar la població sobre l'alt cost de la sanitat

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } A partir del 7 de febrer, els centres de l'Institut Català de la Salut de Girona entregaran als pacients una factura amb el cost de la medicació. A Barcelona, la mesura s'implantarà a partir de l'1 de març. Ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, des del Parlament. És la primera compareixença del nou govern a la cambra catalana per exposar les seves línies d'actuació. Ruiz vol implantar una sèrie d'indicadors per avaluar el funcionament de la sanitat pública i alhora vol conscienciar els usuaris sobre l'elevat cost de la sanitat pública, per això vol fer arribar aquesta factura als usuaris, una factura que només serà a títol informatiu.

La gestió de Boi Ruiz estarà marcada per les retallades anunciades per l'executiu d'Artur Mas en aquest context de crisi. A la sanitat, la xifra de l'estisorada serà de 850 milions d'euros per aquest 2011. De cara a 2012 la retallada pot ser encara superior i arribar als 1.000 milions d'euros.

Davant d'això, Ruiz ha explicat que no s'introduirà cap més prestació sanitària 'sense els recursos econòmics suficients' per part de l'Estat. Ha anunciat que 'discutiran' amb Madrid totes aquelles prestacions que no han anat acompanyades dels diners suficients per poder aplicar-les. El consller ha explicat que de moment s'hauran 'd'adequar' i 'prioritzar' prestacions actuals com ara el peu diabètic o el servei bucodental, en 'funció de les necessitats d'atenció'. Ruiz, d'altra banda, no es planteja eliminar la prestació per l'abortament, tot i que ha avisat que és una mesura que també s'ha introduït sense prou recursos.

stats