Societat 07/05/2019

Vaga del SEM per incompliment del conveni

Els serveis mínims fixats pel departament de Treball són del 85% dels treballadors

Ara
2 min
Salut estudiarà si cal reformar  el nou model d’ambulàncies

BarcelonaAvui comença la vaga del comitè d'empresa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), convocada fins demà, 8 de maig. La causa de la mobilització són les condicions laborals que arrosseguen des de les retallades al sector públic, diuen. Els treballadors denuncien l'incompliment del conveni col·lectiu vigent amb la negativa per part del departament de Salut de rebre l'increment retributiu que està percebent tot el sector públic. A conseqüència d'això, perden els seus drets i unes condicions laborals adequades, segons els representants del SEM.

La direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) es va reunir ahir amb els representants del SEM i assegura que a ells també els "preocupa la dificultat per cobrir algunes posicions de metge tant a les ambulàncies d'arreu del país, com a l'atenció no presencial de la Central de Coordinació Sanitària (CECOS) del SEM". El departament explica que s'han "posat en marxa una sèrie de polítiques de gestió de persones encaminades a solucionar la situació actual".

Els treballadors es queixen que el departament de Salut no respecta "el que s'ha aplicat a la resta del sector públic, on s'han incrementat els salaris sense condicions de cap mena", i protesten contra les retallades i la negació a augmentar la plantilla en una situació d'increment de la demanda. El CatSalut, per la seva part, expressa que "confien plenament en la gestió que està duent a terme l'actual direcció del SEM en la resolució d'aquest conflicte, que les dues parts seguiran amb el diàleg i que pròximament es resoldran les discrepàncies".

Durant els dos dies de vaga els serveis mínims fixats pel departament de Treball són del 85% de la plantilla. Han explicat que es tracta d'un "servei essencial" i "cal que aquesta restricció sigui adequada i proporcional al dret legítim de vaga, raó per la qual es considera adient garantir els serveis d'urgència i de necessitat inajornable".

stats