Societat 14/11/2012

14 detinguts a Catalunya per accions vinculades a la vaga general

Vuit detencions s'han fet a Barcelona, una a Santa Coloma, i cinc a Tarragona. S'han fet una vuitantena de detencions arreu de l'Estat

Efe
2 min
Piquets informatius a Mercamadrid, en l'inici de la vaga general del 14-N / EFE

MadridEls Mossos d'Esquadra han detingut un total de 14 persones fins a les 14 h d'aquest dimecres a les províncies de Barcelona i Tarragona per diversos incidents relacionats amb la vaga general. Segons que han informat a Efe fonts dels Mossos, vuit detencions s'han produït a la ciutat de Barcelona, una altra a la localitat veïna de Santa Coloma de Gramenet i cinc més a Tarragona (Tarragonès).

Els Mossos han precisat que, dels 14 arrestats, 7 són detencions en ferm per presumptes delictes de danys o atemptat a agents de l'autoritat, i en el cas de les altres 7 persones es decidirà a comissaria si es confirma la detenció o si se'ls imposa una sanció administrativa.

En aquest últim cas es troben tres persones que han estat portades a comissaria després de ser sorpreses a la plaça Urquinaona de Barcelona portant objectes considerats perillosos, com tiradors i boles d'acer.

A Barcelona ha estat detinguda també una altra persona, a prop de la plaça de toros de la Monumental, per llançar objectes a aparadors i agredir un vigilant de seguretat privada.

A la ciutat de Tarragona ha estat detingut aquest matí un conductor per haver atropellat un piquet informatiu.

Arreu de l'Estat, la policia ha detingut 82 persones, fins a les 13h, 56 menys que a la mateixa hora en l'última vaga general del 29 de març.

També hi ha, almenys, 34 persones ferides, de les quals 18 són policies.

La majoria dels detinguts han estat a la Comunitat de Madrid, almenys, 18 persones −13 a la capital mateix i cinc més en altres ciutats−, segons l'última xifra difosa per la Delegació del govern espanyol a Madrid. Els detinguts estan acusats de resistència a l'autoritat, desordres públics i danys, segons han informat a Efe fonts de la Delegació del govern central a Madrid. Almenys hi ha 14 persones detingudes al País Valencià.

stats