Societat 05/02/2013

Els estudiants inicien una setmana de mobilitzacions contra la reforma educativa

Hi ha convocada una vaga general als centres públics d'ensenyament des d'avui fins dijous

Efe
2 min
Una aula de Madrid el primer dia de vaga / EFE - Angel Díaz

BarcelonaEls estudiants de secundària, formació professional i universitaris han iniciat avui, amb assemblees, una setmana de mobilitzacions contra la reforma educativa que ha proposat el govern del Partit Popular.

Entre les nombroses accions previstes destaquen: una vaga general d'estudiants als centres públics d'ensenyament des d'avui fins dijous a tot Catalunya, una manifestació d'estudiants el dimecres 6 de febrer i dijous 7, una altra d'alumnes, sindicats de l'ensenyament, professors i pares, a Barcelona.

Les protestes s'emmarquen en una convocatòria estatal que compta amb el suport de la Plataforma Estatal en Defensa de l'Escola Pública, que inclou, a més del citat sindicat estudiantil, CCOO, UGT, STES, CGT i la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares.

El portaveu del Sindicat d'Estudiants, Borja Latorre, ha explicat a Efe que, en el marc del que ha qualificat de "setmana de lluita contra la contrareforma educativa", avui s'estan realitzant "assemblees preparatòries" i organitzant els piquets que informaran durant els tres dies de vaga, i que per divendres s'han convocat les assemblees de balanç.

A Barcelona, el Sindicat d'Estudiants ha organitzat per demà al matí un piquet a la rodalia de l'estació ferroviària de Sant Andreu Arenal.

Per dimecres, el sindicat ha convocat els estudiants a anar a una concentració en suport d'un sindicalista acomiadat per Transports Metropolitans de Barcelona i a la manifestació estudiantil prevista a la capital catalana.

El dijous 7 de febrer, el Sindicat d'Estudiants participarà al costat d'altres organitzacions estudiantils en la manifestació en defensa de l'ensenyament públic i contra la Lomce que a la tarda han convocat els sindicats de mestres i les associacions de pares.

D'altra banda, el secretari general de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya, Oriol Cortés, ha lamentat que a molts instituts s'estigui recomanant als alumnes que renunciïn a fer vaga els tres dies, precisament un dels drets dels estudiants que pretén suprimir la reforma. Cortés, però, ha reconegut que el seguiment de la seva repercussió a les aules és difícil.

Seguiment a tot l'Estat

Per ara, el seguiment durant el primer dia de vaga als centres públics de Secundaria ha estat del 80%, segons ha informat a Efe el secretari general del Sindicat d'Estudiants, Tohil Delgado.

La xifra és "superior" a la registrada durant la primera jornada de vaga el passat 16 d'octubre, que va arribar al 70%, ha matisat Delgado, i ha subratllat que al llarg del dia "milers d'estudiants han explicat les raons per unir-se a la vaga en centenars de piquets informatius".

stats