Societat 24/12/2019

Un vàndal manipula un ren de Nadal de Viladecans perquè cridi "Viva Espanya" i missatges feixistes

L'Ajuntament denuncia els fets als Mossos perquè investiguin si hi ha un delicte d'odi

Ara
1 min
Un vàndal manipula un ren de Nadal de Viladecans per a que cridi "Viva Espanya" i missatges feixistes

BarcelonaLa decoració nadalenca d'aquest any a Viladecans ha donat tema de conversa aquests dies, tant als ciutadans com al govern municipal. Ahir els veïns que passejaven per la zona comercial de la Rambla Modolell, al centre de Viladecans, van poder gravar i penjar a les xarxes socials la figura decorativa d'un ren il·luminat que, a part de fer un joc de llums, emetia –per a sorpresa de tots– missatges racistes i feixistes i havia canviat les nadales per l'himne d'Espanya.

L'Ajuntament de Viladecans ha anunciat que ja ha posat una denúncia als Mossos d'Esquadra perquè investiguin si, darrere d'aquests fets, hi podria haver un delicte d'odi. El cert és que el ninot va estar hores emetent missatges com "Viva España, cabrones" o "Putos moros".

Tot i que en un primer moment es va parlar d'un possible hackeig de la instal·lació, fonts municipals asseguren a l'ARA que es tracta d'una manipulació "més bàsica", ja que el ren "no tenia cap tipus d'instal·lació elèctrica" ni tampoc estava preparat per emetre àudio. "Probablement el que ha passat és que algú hi ha instal·lat un altaveu a dins i el controla a distància, via Bluetooth", asseguren els portaveus del consistori.

stats