Societat 30/07/2019

Els comerciants de Sant Antoni comptabilitzen 110 assalts en sis mesos

L'associació Sant Antoni Comerç per la Seguretat critica que molts dels lladres són reincidents

Ara
1 min
Veïns i comerciants de Sant Antoni agafen cartells de la campanya antirobatoris 'Vigila'

BarcelonaEls comerciants del barri de Sant Antoni de Barcelona denuncien que els robatoris als seus locals continuen a l'alça. Després dels cinc nous casos detectats aquest cap de setmana, els botiguers comptabilitzen 110 robatoris o intents de robatori en els últims sis mesos. El sector va fer saltar l'alarma a mitjans de juny, però asseguren que senten com els cossos de seguretat i l'Ajuntament han ignorat les seves demandes. La plataforma Sant Antoni Comerç per la Seguretat, amb més de 200 botiguers associats, critica les "poques detencions" que s'han fet i que no són efectives perquè els lladres "al cap de poques hores estan lliures i tornant a robar".

Els establiments van impulsar la campanya 'Vigila' a principis de juny, que convidava els veïns a trucar al 112 si veien "res estrany". Més de 1.500 comerços del barri ja tenen el cartell de la iniciativa penjat a l'aparador o la porta, segons la plataforma. "La gent comença a estar molt espantada", expliquen des de l'entitat, i critiquen que la ciutat "s'està convertint en una ciutat sense llei".

L'associació ha explicat que la majoria dels robatoris tenen lloc de nit i es fan trencant les persianes dels locals comercials. Habitualment, l'objectiu és l'efectiu de caixa, tot i que també hi ha casos en què l'interès recau sobre objectes que poden revendre fàcilment, com petits aparells electrònics.

stats