Societat 26/10/2016

Culpable d'assassinat el treballador que definia com a "punxadetes sense mala llet" les punyalades a l'excap

L'home va al·legar al judici que va actuar en defensa pròpia durant una baralla amb l'empresari, però el jurat no l'ha cregut

Acn
2 min
Un moment del judici

BarcelonaUn jurat popular ha declarat culpable d'assassinat el treballador acusat de matar el seu excap en un polígon d'Esparreguera el 2014. Els membres del tribunal popular consideren que va actuar amb acarnissament i traïdoria perquè el va apunyalar fins a 40 vegades. L'home s'havia defensat al judici assegurant que va actuar en defensa pròpia durant una baralla amb l'empresari i va definir les ganivetades com a "punxadetes sense mala llet".

Després d'escoltar el veredicte, la fiscalia ha ratificat la seva petició de 23 anys de presó. L'acusació particular en demana fins a 25. També se sol·licita una indemnització de 810.000 per als tres fills menors d'edat de l'empresari, que tenia 39 anys, la vídua, els pares i els dos germans de la víctima.

Amb traïdoria i acarnissament

L'acusat va assegurar al judici que "no volia fer mal a la víctima". Va negar haver planificat matar l'empresari que l'havia acomiadat. Va explicar que se'l va trobar per casualitat, que van discutir i que portava a sobre els dos ganivets amb què va matar la víctima "perquè els volia portar a afilar". Però el jurat considera demostrat que l'home va actuar amb traïdoria, que va anar a buscar l'excap expressament i que el va atacar per sorpresa.

També considera que l'acusat es va acarnissar amb la víctima, perquè de les 40 punyalades que li va clavar, només 3 van ser mortals. A més, descarta que actués sota els efectes de l'alcohol, com va dir l'home durant el seu interrogatori.

Un testimoni protegit, peça clau en el judici

Una de les claus del judici va ser un testimoni protegit que va presenciar tota l'escena des del balcó de casa seva. L'home, que va declarar separat de l'acusat per una mampara i amb caputxa i ulleres de sol, va explicar que l'acusat va apunyalar repetidament la víctima "mentre era dins del cotxe", a través de la finestreta.

Va explicar que després l'acusat havia arrossegat fora del vehicle l'empresari per acarnissar-s'hi: "L'home del cotxe ja estava molt ferit, semblava que estava defallit", va explicar el testimoni.

A Abrera per buscar-hi un altre excap

Tot i que no ha format part del veredicte del jurat, la fiscalia també va acusar el processat d'haver anat a buscar un altre dels seus excaps a un centre comercial d'Abrera després de matar l'empresari d'Esparreguera. Assegurava que havia parlat amb excompanys "de pegar dos o tres cops de puny a l'excap". L'acusat va dir llavors que "feia broma".

La Policia Local va acabar arrestant l'acusat en aquest centre comercial després que l'home amenacés altres botiguers i clients. Des de llavors està en presó provisional. Ara el jutge haurà de redactar la sentència condemnatòria d'acord amb el veredicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament que ha emès aquest dimecres el jurat.

stats