Societat 16/08/2011

Rocallaura busca la seva marededéu amagada

Els veïns del poble, indignats, acorralen el mossèn després de missa perquè no vol dir on guarda la verge del Tallat, un element d'alt valor sentimental per a ells que no veuen des de fa dos mesos

Redacció
2 min
La verge del Tallat de Rocallaura / Flickr Juan Nolla

BarcelonaL'escultura de la verge del Tallat està amagada i això ha indignat a la vuitantena de veïns del poble de Rocallaura, que pertany al municipi de Vallbona de les Monges (Urgell). Durant els darrers 32 anys una família havia custodiat l'element, que és de marbre i fa 25 centímetres d'alçada, que sortia de la casa que l'acollia un cop a l'any coincidint amb l'època de pelegrinatges, fa un parell de mesos. Enguany, però, acabat aquest període el capellà, Pere Lluís Ramon, es va negar a tornar-la al·legant que havia d'estar en un lloc "més segur".

A més, el sacerdot es nega a revelar on és ara la verge, cosa que ha enfurismat els veïns. Aquests reclamen conèixer el parador de l'escultura, que té un gran valor sentimental per a ells. Segons recull el diari SegreSegre, aquest dilluns la indignació va arribar al límit. Com cada 15 d'agost, els veïns van anar a venerar la verge i es van trobar amb la sorpresa que no hi havia l'original, sinó una rèplica.

En acabar l'acte, els veïns van envoltar el capellà per demanar-li unes explicacions que en cap moment van arribar. L'alcalde pedani de Rocallaura, Ramon Benet, en declaracions a Lleida televisió, diu que s'ha vist "enganyat" perquè en reunions prèvies "ens va assegurar que els dies de festa la trauria, i no ho ha fet". En el vídeo de la televisió lleidatana es pot veure el moment en què el capellà sortia de la parròquia.

Tot i la insistència dels veïns, el capellà va marxar sense donar més explicacions, i el poble l'esperarà el proper diumenge, quan, teòricament, la verge hauria d'estar visible en l'aplec del Santuari del Tallat. Els Mossos d'Esquadra van anar al poble avisats pels veïns, tot i que en cap moment van intervenir. A més, el mossèn acusa els veïns d'haver-li punxat les rodes del cotxe.

stats