Societat 19/11/2012

El 'lipdub' ha mort, visca les versions del 'Gangnam style': tres colles castelleres s'hi apunten

Els Borinots de Sants, els Xics de Granollers i els Castellers de Vilafranca desafien l'ortodòxia castellera i llancen vídeos promocionals que demostren sentit de l'humor i capacitats artístiques més enllà dels que se'ls atribueixen normalment

Ara
1 min

Barcelona / GranollersComença a haver-hi indicis seriosos que la moda dels 'lipdubs' està en decadència, desplaçada per la nova onada: les versions del 'Gangnam style' del coreà PSY. La xarxa vessa de tota mena d'intents –alguns de més reeixits que d'altres– d'imitar el vídeo de moda o de portar-lo al terreny que interessa a cadascú.

A Catalunya, la versió del 'Polònia' 'Mas style' encara ha potenciat més el fenomen. Ara us presentem dues novetats amb un nexe comú: els castells. Tres colles castelleres, els Castellers de Vilafranca, els Borinots de Sants i els Xics de Granollers, desfien l'ortodòxia de la seva especialitat i es llancen amb sentit de l'humor i força habilitat a imitar/parodiar PSY per explicar la seva pròpia història.

En el cas dels de Vilafranca, el vídeo és un balanç d'una temporada especialment exitosa, i conté moltes imatges de les seves actuacions. Es titula 'Gat Viu Style' i aquesta tria té una història al darrere. El cap de colla, Pere Almirall, sol crida "cap viu!" per demanar concentració als seus quan carreguen un castell, i l'expressió desconcerta molts espectadors. El senten cridar "cap viu" i entenen "gat viu". De manera que el "gat viu" s'ha convertit en una broma interna de la colla i, ara, surt a la llum.

stats