Societat 14/02/2012

'Vetlla' per "l'assassinat" dels serveis públics i plantada de tendes davant del Parlament

Protestes pels pressupostos de la Generalitat que s'han d'aprovar aquest dimecres amb el vot de CiU i l'abstenció del PP

Efe
1 min
Alguns dels manifestants i tendes instal·lades davant del Parlament com a protesta contra les retallades / EFE

BarcelonaUns 25 delegats sindicals de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han plantat sis tendes a les portes del Parlament amb la intenció de passar-hi la nit, segons Ricardo Rodilla, portaveu de l'organització.

L'acció s'emmarca en una tarda de protestes que ha concentrat, segons Genoll, uns 300 delegats sindicals de CCOO, UGT i IAC a les portes del Parlament, on han realitzat una acció amb torxes, espelmes i taüts de cartró per denunciar, el que consideren, la mort dels serveis públics.

"Hem volgut escenificar l'assassinat de l'educació, la sanitat, el transport i els serveis públics", ha declarat Montse Ros, portaveu de CCOO, qui ha afegit que "els serveis públics no moren sols, els estan assassinant".

Amb aquesta protesta els sindicats manifesten el seu rebuig contra els pressupostos de la Generalitat, prevista per a aquest dimecres i que, segons el pacte de CiU amb el PP, permetrà aprovar els comptes de 2012 amb el vot a favor de CiU i l'abstenció del PP.

Aquest dimecres al matí, per tant, els manifestants tenen previst tornar a concentrar-se a les portes del Parlament i repartir esqueles de protesta als diputats que accedeixin a la cambra.

Durant tota la tarda també s'han succeït protestes en el sector de l'educació, amb la tancada de docents de desenes d'instituts, escoles i guarderies amb la intenció de passar la nit, per protestar en contra de les retallades en educació i de les seves condicions laborals.

stats