Societat 27/07/2018

Un vial peatonal travessarà tot el recinte de Sant Pau

Les obres s'acabaran el 2020 i es finançaran parcialment amb l'impost turístic

Ara
1 min
El renovat aspecte de l'Hospital Sant Pau

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona destinarà 300.000 euros provinents de l'impost d'estades en establiments turístics (IEET) a obrir un nou pas per a vianants que travessi el recinte de Sant Pau per millorar la comunicació entre els barris del Guinardó i el Baix Guinardó i dinamitzar econòmicament la zona. La resta del cost de l'obra, uns 700.000 euros, els assumirà la Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La construcció del vial es farà en tres fases i la previsió passa perquè estigui enllestit el 2020.

L'actuació a càrrec de l'Ajuntament de Barcelona consistirà a millorar el paviment de la zona de vianants pròxima al carrer Sant Quintí, incrementar la vegetació i l'arbrat als laterals i instal·lar nou enllumenat i nova senyalització. També s'instal·larà un sistema per al control i tancament d'accés, perquè aquest espai es tancarà en horari nocturn per garantir la seguretat i per fer-ho compatible amb els usos del recinte.

Un vial peatonal travessarà tot el recinte de Sant Pau

La Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau té previst adequar en el futur l'actual espai davant de l'edifici Universitari (UAB - EUI) del Campus de Sant Pau per convertir-lo en un espai totalment de vianants, amb àmplies zones verdes i de descans i preparat per encabir un espai obert de restauració pública, cosa que millorarà de manera important l'entorn natural dels dos barris.

stats