Societat 07/08/2021

La vicepresidenta del Parlament balear denuncia un home que la seguia masturbant-se

Gloria Santiago feia el Camí de Sant Jaume quan va patir l'assetjament

Ara Balears
1 min
Gloria Santiago, vicepresidenta de Balears

PalmaLa vicepresidenta del Parlament balear i diputada de Podem, Gloria Santiago, ha presentat una denúncia davant de la Guàrdia Civil contra un home que es va masturbar darrere seu mentre feia un tram del Camí de Sant Jaume. A més, ha criticat la resposta que va rebre quan va trucar a emergències, on assegura que a sobre la van "renyar" per fer el camí sense anar acompanyada.

"En la vida havia passat tant por. He corregut camp a través per fangars. Ja m'ha condemnat a anar mirant endarrere cada cinc minuts. Aquesta és la llibertat que tenim les dones", ha recalcat la diputada de Podem des del seu compte de Twitter. Ha recordat que hi ha "més dones fent el camí de Sant Jaume soles i també hi ha homes". "A veure si sabeu els que passen més por", ha lamentat.

La vicepresidenta del Parlament ha criticat que el 061 no tingui un sistema per localitzar les trucades quan les persones que es troben en situació de risc són en una zona que desconeixen i així facilitar l'ajuda que sol·liciten. Santiago ha reconegut que és conscient que el més probable és que la denúncia "no tingui gaire recorregut", però ha destacat que espera que com a mínim serveixi d'exemple per evitar que altres dones hagin de patir situacions similars a la que va viure ella.

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, s'ha solidaritzat amb Santiago i, en una piulada, ha alertat que la lluita contra el masclisme interpel·la tothom "cada dia, a tots els àmbits". "Davant d'això, denúncia, fermesa i resposta col·lectiva", ha afegit.

stats