Societat 08/08/2013

Una víctima de pilota de goma recorre l'arxivament de la seva causa

L'italià Nicola Tanno assenyala un escopeter i assegura que es van fer més trets dels que va concloure el jutge

Europa Press
2 min

BarcelonaEl jove que va perdre l'ull per l'impacte d'una pilota de goma en la celebració a Barcelona de la victòria d'Espanya en el Mundial del 2010, Nicola Tanno, ha presentat un recurs contra l'arxivament judicial de la seva causa i ha assenyalat directament l'escopeter de la unitat Dragó 201 dels Mossos d'Esquadra com a autor del tret. El jove argumenta en el seu escrit que, tenint en compte la disposició dels vehicles antiavalots, el tret de la pilota de goma que el va deixar borni, tal com el jutge va acreditar en la sentència, "només va poder realitzar-lo l'escopeter de la Dragó 201 o el de la 202", i el primer de tots dos és l'únic que ha reconegut davant del jutge haver disparat.

Tanno afirma que, atenent-se a les testificals i documentals, el tret va haver de venir del lloc on es trobaven aquestes dues unitats, a una distància aproximada d'uns 30 metres i de manera directa, cosa que significa un "incompliment greu del protocol". El jove italià també ha al·legat en el seu recurs que "a la llum de les declaracions" dels mateixos agents, no només s'han produït tres trets, com sosté el jutge, sinó probablement més.

Per tot plegat ha sol·licitat que es reobri la instrucció per demanar la declaració com a testimonis dels conductors dels furgons Dragó 201 i 202 i que s'analitzi la distància entre les unitats Dragó 201 i 202 i el mateix Tanno. També ha sol·licitat que s'analitzin les gravacions de les ordres realitzades i rebudes per emissora referides al desplaçament de les unitats i a les autoritzacions de trets.

El jutge va arxivar la causa perquè no podia determinar qui va efectuar el tret

El titular del jutjat d'instrucció 27 de Barcelona, Francisco Xavier Paulí, va arxivar la causa contra un sergent i un cap dels Mossos, després de no poder determinar l'autor del tret. "No s'ha pogut determinar quin agent escopeter va llançar la pilota de goma, la distància des de la qual es va fer i la direcció del tret", resumia la sentència, que també indicava que no s'havia pogut saber si el tret va ser cap al terra o directe.

stats