Societat 29/06/2014

Un vídeo recull una altra agressió neonazi al metro de Barcelona

Les imatges mostren l'agressió a un noi amb trets asiàtics. L'autor de l'enregistrament, conegut a les xarxes socials pels seus missatges racistes, el va esborrar del seu canal de YouTube

Ara
1 min

BarcelonaAgressió racista al metro de Barcelona. Un vídeo de 54 segons penjat a YouTube titulat 'Nazis agredint a un xinès al metro de Barcelona', recull una altra agressió neonazi al transport públic de la capital catalana. A les imatges s'hi observa com un jove d'estètica nazi increpa un noi amb trets asiàtics fins que finalment li clava uns quants cops de puny. Els viatgers que eren al comboi acaben reduint l'agressor i aconsegueixen treure la víctima del vagó quan el metro para a una estació.

El vídeo, segons el portal Llibertat.cat, estava penjat al canal de l'autor de l'enregistrament, un usuari anomenat @Payo_Cura, conegut a les xarxes per difondre missatges racistes i homòfobs. Després les imatges han estat eliminades. Però diversos internautes han recuperat el vídeo abans que s'eliminessin les imatges amb l'objectiu de fer evidents els fets i permetre la identificació dels agressors.

L'usuari de les xarxes socials que va enregistrar el vídeo hauria sigut l'encarregat de difuminar els trets de l'agressor. Al vídeo es pot veure com altres viatgers intervenen quan l'agressor, que @Payo_Cura identifica com a un "camarada rus" al seu compte de Twitter, clava diversos cops de puny al jove asiàtic de manera gratuïta.

El diputat de la CUP David Fernàndez ha fet una crida seu compte de Twitter per identificar l'autor de la brutal agressió al metro de Barcelona.

stats