Societat 05/02/2013

"Vinc a parlar d'una estafa i no d'un problema social": Ada Colau al Congrés, en cinc frases

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca defensa la necessitat de canvis urgents per frenar la sagnia dels desnonaments

Ara
2 min

BarcelonaLa portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, ha firmat una intervenció especialment contundent a la comissió d'Economia del Congrés. Era el primer cop que la PAH podia expressar-se en seu parlamentària i Colau no ha estalviat crítiques a la gestió política del drama dels desnonaments. Ha començat lamentant que se la fes parlar en el darrer torn d'intervencions -a les vuit del vespre- i que no s'hagués convidat cap magistrat al debat. I ha atacat de forma directa el vicesecretari general de l'Associació Espanyola de la Banca, Javier Rodríguez Pellitero, a qui ha acusat de parlar en condició de "criminal" i no d'expert. Colau, moments després, ha declinat retirar aquestes acusacions, com li demanava el president de la comissió. Aquest és el resum de la seva intervenció en cinc frases:

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } 1. "No sóc ningú important, no tinc càrrecs, la meva presència aquí no és important. Sóc una cara visible d'un moviment que no para de créixer, de la gent a qui una llei injusta ha condemnat a la mort civil de per vida".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } 2. "Els desnonaments són una estafa generalitzada i no un problema social. Hipotecar-se no ha estat una opció lliure. A l'estat espanyol tot conduïa a hipotecar-se i, a més, es venia com la inversió més segura. Van dir que no hi havia bombolla i que l'habitatge era la millor inversió. La gent va fer el que l'Estat li va recomanar. És una estafa".

3. "El representant de la banca que ha intervingut anteriorment -el vicesecretari de l'Associació Espanyola de la Banca- ha dit que la legislació actual és estupenda, quan hi ha gent que s'està suïcidant. Aquest senyor és un criminal i així l'hauríem de tractar, no com a un expert".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } 4. "En quatre anys, la PAH ha fet el que havia d'haver fet l'administració, ha liderat la detecció del problema i la proposta de solucions, i per això ara han d'escoltar els que portem més temps debatent i patint el problema. Sabem exactament del que parlem. Es dóna massa crèdit als representants d'entitats financeres i poc als afectats".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } 5. "Veuríem intolerable que la ILP no s'admetés a tràmit. Ha arribat un punt d'inflexió: si les majories parlamentàries insisteixen a desprestigiar la demanda de la ciutadania, farem una passa més. S'hauran d'enfrontar al fet que públicament els assenyalem. Demanem als diputats que facin examen de consciència i s'imaginin què vol dir que et destrueixin la vida d'un dia per l'altre. Els que no es comprometin amb la ILP veuran com els perseguim. Mai amb violència, però no tolerarem la impunitat"

stats