Violència masclista

Alves continua negant que convidés la víctima al reservat: "Volien fer-se fotos amb mi"

Ni les càmeres ni els testimonis avalen aquesta versió

3 min
El futbolista Dani Alves en una imatge d'arxiu.

BarcelonaDani Alves és un client habitual de la discoteca Sutton, al barri de Sant Gervasi de Barcelona. Aquesta temporada ja no jugava al Barça, però continuava passant per Barcelona de tant en tant i seguia anant a aquest local d'oci nocturn. El passat 30 de desembre, de tornada del Mundial de Qatar, el futbolista brasiler era a la capital catalana. Amb el seu amic i xef personal Bruno van decidir anar a Sutton. Ja els coneixen i sempre els posen a la mateixa zona de reservats. És més amunt que els altres VIP i té unes normes estrictes. Només s'hi pot pujar amb una invitació i un cop allà no es pot treure el mòbil, no es poden fer fotos i tampoc es pot gravar. Aquell dia els van ubicar a la taula número sis. Des del reservat es veu la pista de ball, però és difícil que et vegin a tu. Al cap d'una estona, ja no estaven ells dos sols, sinó que els acompanyaven un grup de noies.

Ràpidament les van canviar. Va haver-hi un moment de la nit, segons fonts consultades per l'ARA, que el futbolista es va acostar al seu amic i li va comentar una cosa. Després, el Bruno, tal com captarien les càmeres de seguretat, va cridar un cambrer de confiança i va assenyalar tres noies amb un gest que, de nou, estaria gravat. De fet, el mateix cambrer confirma aquesta successió dels fets. El treballador de la discoteca es va acostar a les noies i els va dir que una persona els havia convidat al seu reservat. Primer, s'hi van negar. El cambrer va insistir dient que els convidava un "amic" i van acabar accedint. En cap moment, tal com el mateix treballador ha avalat en seu judicial quan va declarar com a testimoni, va dir que es tractava de Dani Alves. Quan les noies entraven al VIP, sortien les que hi havia.

Una d'aquestes tres noies que entrava és la jove de 23 anys que ha denunciat el futbolista per haver-la violat al lavabo del reservat. Després de tres mesos d'instrucció judicial, la majoria de proves aportades, els testimonis i les càmeres de seguretat coincideixen amb el relat de la dona. Per contra, Alves va començar donant tres versions diferents dels fets i no va ser fins 84 dies després del seu empresonament preventiu, aquest dilluns, que va acceptar una relació sexual consentida. L'exblaugrana va declarar que fins ara havia mentit per protegir el seu matrimoni i que a partir d'ara diria la veritat. Va assegurar que hi havia tensió sexual entre ells, que van ballar molt a prop i que a dins del lavabo va ser ella qui, de manera voluntària, li va practicar una fel·lació i després es va abaixar els pantalons per mantenir relacions sexuals. En canvi, la víctima assegura que la va forçar i que fins i tot li va pegar mentre la violava.

Aquesta vegada Alves es va intentar cenyir a un guió per no entrar en contradiccions, però encara hi ha elements que xoquen amb les proves aportades i la versió de la noia. Un d'aquests és com la víctima es va fer unes ferides als genolls –unes lesions que presenten moltes víctimes d'agressió sexual–, cosa que Alves no va saber respondre. I també es contradiu amb l'arribada de les noies al reservat. Segons fonts consultades, en la declaració de dilluns el futbolista va continuar negant que convidés les tres joves a la seva zona VIP tot i el testimoni contrari del cambrer i les càmeres de seguretat. Reitera que van ser elles les que van aconseguir entrar a la zona exclusiva i que ho van fer per un motiu: "Volien fer-se fotos amb mi", va deixar anar Alves davant de la jutgessa del cas en la seva nova declaració.

¿Les tres noies eren fans del futbolista? Segons elles, no. De fet, ni tan sols el coneixien. La víctima va declarar que d'inici no el va reconèixer, i que a l'exblaugrana això se li hauria posat malament. Ella afirma que Alves, amb to xulesc, li anava dient: "¿No saps qui soc?" Fins i tot, explica que en un moment li va dir de manera irònica: "Soc un jugador de petanca de l'Hospitalet". Finalment, un grup de mexicans que eren en un reservat proper (Alves jugava al Pumas de Mèxic fins que el van acomiadar per la presumpta violació) li haurien dit que no era un jugador de petanca, sinó Dani Alves. Aquesta part del relat, doncs, xocaria frontalment amb la nova declaració del futbolista.

stats