Alves admet haver mentit i parla ara de sexe consentit

L'advocat del futbolista tornarà a demanar en els pròxims dies la seva excarceració

4 min
El brasileny Dani Alves

BarcelonaEl futbolista Dani Alves ha arribat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia per tornar a declarar 84 dies després que ho fes per primer cop com a presumpte autor d'una violació. S'ha assegut en una sala davant la jutge i les parts de la causa i ha dit que volia prendre la paraula. Ràpidament, segons fonts consultades, ha assegurat que fins ara havia mentit i era ara, gairebé quatre mesos després que els Mossos d'Esquadra comencessin a investigar-lo, quan diria la veritat. Una dona de 23 anys el va denunciar a principis d'any per haver-la violat als lavabos d'un reservat la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre. L'exblaugrana sempre havia negat qualsevol tipus de penetració, però, acorralat per les proves (com el semen seu trobat a la vagina de la víctima), aquest dilluns ha rectificat: el futbolista brasiler ha acceptat una relació sexual consentida. Era, de fet, la versió que s'esperava, ja que el seu advocat, Cristóbal Martell, ja la va avançar fa un mes en una vista per determinar si Alves havia de continuar a la presó. Per què el brasiler no havia dit això fins ara? Ha argumentat que estava "obsessionat" amb no confessar una infidelitat a la seva dona.

La declaració del futbolista ha durat poc, uns 30 minuts, i no ha sigut tan caòtica com l'anterior, quan va arribar a donar tres versions diferents dels fets: primer, que no coneixia la víctima; després, que només s'hi va creuar al lavabo, i, per últim, que va ser ella que li va practicar una fel·lació sense el seu consentiment, donant a entendre que ell era la víctima de l'agressió. Eren tres versions que ni els testimonis ni les proves avalen, i que confrontava amb un relat de la víctima que sempre s'ha mantingut sense fissures. Aquest dilluns, en canvi, Alves s'ha cenyit al guió. La seva estratègia de defensa és intentar justificar que la relació va ser consentida i això és el que ha intentat el futbolista: ha declarat que l'acostament amb la víctima al reservat va ser "mutu" i que hi va haver atracció sexual des de l'inici. També que ella "ballava molt a prop", obviant que les càmeres de seguretat mostrarien com el futbolista toca parts íntimes a la víctima i les seves amigues i elles li treuen constantment la mà.

L'advocat de Dani Alves, Cristóbal Martell, sortint de la Ciutat de la Justícia després de la vista d'aquest dilluns.

Hi ha dues escenes clau que poden tenir molt recorregut en la causa: l'entrada al lavabo i la sortida de la discoteca. Aquest dilluns Alves ha assegurat que com que va veure "química entre ells" li va oferir anar a un lloc més privat, mencionant el lavabo, i ella va acceptar. La víctima, però, afirma que simplement el futbolista es va quedar parat davant d'una porta i li va dir que hi anés. Després de parlar-ho amb una amiga seva, va decidir anar-hi amb la intenció d'acomiadar-se, ja que estaven incòmodes pels tocaments. De fet, declara que ella no sabia que era un lavabo (no hi ha cap retolació a la porta que ho indiqui). A dins del lavabo, Alves descriu tot el que va passar va ser un acte "lliure i voluntari", que primer ella li va practicar una fel·lació i que després es va girar i es va abaixar els pantalons per mantenir relacions sexuals. Segons el futbolista, en cap moment la noia va dir que parés.

En canvi, la víctima ha mantingut en tot moment que el futbolista va obligar-la a fer-li la fel·lació, la va penetrar sense el seu consentiment i, a més, la va colpejar amb força en diverses ocasions. Tots dos coincideixen en un punt: que van sortir per separat del lavabo. De fet, el futbolista ha explicat a la jutge que creu que la víctima es va poder sentir ofesa perquè li demanés fer-ho així i li pregués discreció.

També és clau l'escena dels accessos de la discoteca. Les càmeres graven com la víctima està a terra plorant per l'agressió sexual que acaba de patir i Alves passa pel seu costat, gairebé tocant-la, i no s'interessa pel seu estat. Què hi diu l'exblaugrana? Que no la va veure.

Contradiccions

La nova versió d’Alves no hauria donat resposta a algunes de les proves recavades durant la investigació, com ara les ferides als genolls que presentava la víctima i que són compatibles amb una agressió sexual. Segons fonts properes al cas, la fiscal li ha preguntat al futbolista explícitament per aquestes lesions i ell s'ha limitat a dir que només se les podia haver fet durant la fel·lació suposadament consentida, sempre segons la seva versió.

Malgrat tot, fonts de la defensa insisteixen que la declaració d’Alves ha estat lineal i sense fissures. La idea del jugador és presentar un recurs durant els pròxims dies al jutjat demanant la seva excarceració. L’última vegada que Alves va fer aquesta petició, tant la jutge del cas com l’Audiència de Barcelona van rebutjar la seva sortida en llibertat. El tribunal provincial insistia en els "abundants" indicis recollits pels investigadors contra el futbolista i l'"elevat risc de fuga" si quedava en llibertat, tenint en compte que pot arribar a enfrontar-se a una condemna d’entre 4 i 12 anys de presó per agressió sexual.

Declaració accidentada

El futbolista estava citat a les 10.30 h, però passaven els minuts i la furgoneta policial que l'havia de portar de la presó no arribava. Segons fonts consultades per l'ARA, hi ha hagut un problema administratiu amb el trasllat i tot s'ha posposat més d'una hora. Concretament, segons les mateixes fonts, tot i que feia dies que se sabia que Alves declararia aquest dilluns, la petició de trasllat dels jutjats no ha arribat a Brians 2 fins aquest matí. Normalment, aquestes sol·licituds arriben amb més temps perquè la presó i els Mossos d'Esquadra tinguin marge per preparar el transport i emplenar la paperassa administrativa. Que tot anés a última hora ha provocat que a les 12 h del migdia el futbolista encara estigués a Brians 2. La vista, però, no s'ha suspès.

stats