Violència masclista

Detingut per assassinar la seva dona a Vilafranca l'any passat i agredir sexualment tres adolescents

El jutge decreta presó sense fiança per a aquest home de 77 anys

ARA
2 min
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa resolució d'una investigació per un assassinat masclista ha obert la capsa de Pandora a Vilafranca del Penedès. Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per haver assassinat la parella, que està desapareguda des del setembre de l'any passat. De fet, els Mossos d'Esquadra encara no han pogut localitzar-ne el cos, però els últims mesos han recollit tot un seguit de proves contra el que consideren que va ser l'assassí: un home de 77 anys que han detingut aquest divendres. Per contra, no ha transcendit cap detall sobre la dona, ni la seva identitat ni edat. Es tracta de la víctima número 124 per violència masclista a Catalunya des que es va començar a fer el recompte l'any 2012.

A més, els investigadors també relacionen l'arrestat amb tres agressions sexuals a adolescents menors de 16 anys entre els anys 2005 i 2013. I no descarten que pugui estar vinculat amb altres atacs masclistes semblants.

La investigació del cas va començar el 12 de setembre del 2022, després que es denunciés la desaparició d’una dona a l’Alt Penedès. Agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Vilafranca es van fer càrrec de les primeres gestions per localitzar-la i esbrinar les causes de la desaparició. La investigació va determinar que podria haver mort de manera violenta i la divisió d’investigació criminal del cos es va fer càrrec del cas.

Tretze mesos després, i tot i que no han pogut localitzar el cos, els Mossos han detingut el presumpte autor dels fets, que era parella de la víctima quan va desaparèixer. Arran de les proves recollides, els agents sospiten que l'arrestat també hauria agredit sexualment tres adolescents entre el 2005 i el 2013. Totes les víctimes són ara majors d'edat, segons ha explicat el cos en un comunicat.

Després de passar a disposició judicial aquest matí, el jutjat de guàrdia li ha decretat l'ingrés preventiu a la presó sense fiança. El responsabilitza d'un homicidi en l'àmbit de la violència masclista amb ocultació de cadàver i de tres delictes contra la llibertat sexual contra menors de 16 anys. Ara el jutjat d'instrucció 3 de Vilafranca del Penedès es farà càrrec del cas.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats