Violència sexual

La família de la nena agredida sexualment per menors denuncia amenaces de mort

L'Ajuntament de Badalona demanarà personar-se com a acusació en la investigació oberta al jutjat de menors

ARA
2 min
Centenars de veïns i regidors de l'Ajuntament de Badalona, amb l'alcalde al capdavant, s'han concentrat aquest migdia davant del consistori per rebutjar l'agressió sexual a una menor

BarcelonaLa investigació de l'agressió sexual en grup a una nena d'onze anys en un centre comercial de Badalona per part d'un grup de cinc menors el novembre passat s'amplia. La família de la víctima ha denunciat amenaces de mort a un altre dels seus fills, també menor, segons ha avançat la periodista Anna Punsí. Els Mossos d'Esquadra han posat protecció a l'adolescent perquè vagi acompanyat a l'entrada i a la sortida de l'institut, que també està vigilat per agents de paisà. La nena va decidir explicar a la seva família l'atac patit, després que aquest germà digués a casa que corria un vídeo dels fets. Els Mossos van aconseguir identificar els cinc presumptes agressors –i n'hi hauria un altre que no ha pogut ser identificat–, però només en van arrestar dos perquè els altres tres tenen menys de 14 anys i són inimputables.

Segons la primera denúncia de la família, un dels membres del grup hauria amenaçat a punta de navalla la menor a l'interior del centre comercial i entre tots l'haurien fet entrar en un lavabo on l'haurien forçat. Quan els agressors van marxar, la nena hauria intentat alertar un vigilant de seguretat, però segons la família no li va fer cas. Després de passar davant la Fiscalia de Menors, que és qui es fa càrrec dels delictes comesos per adolescents d'entre 14 i 17 anys, el jutge va decretar l'internament preventiu en un centre de menors d'un dels arrestats, mentre que l'altre va quedar en llibertat amb càrrecs. Ara la família, que segons la periodista es planteja marxar de Badalona, també ha denunciat que el germà de la víctima hauria rebut amenaces de mort al seu telèfon mòbil culpant-lo dels fets.

Concentració de suport

Centenars de persones s'han concentrat aquest migdia davant l'Ajuntament de Badalona en suport a la menor i per rebutjar la presumpta agressió sexual. El consistori ha oficialitzat el suport a la víctima amb l’aprovació d’una declaració institucional que estableix que l'Ajuntament demanarà personar-se en la investigació del cas com a acusació popular. De manera unànime, tots els grups municipals han aprovat un text en què s’expressa “indignació, neguit i dolor” per l'atac sexual i se subratlla el suport a la família.

Per la seva banda, les entitats locals que han donat suport a la mobilització, com la Comissió Organitzadora del 8-M, han demanat que s'estableixi un protocol d'actuació per respondre a les agressions sexuals també en grans superfícies comercials, semblant al que ja hi ha en àmbits com l'oci nocturn.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats