Violència Sexual

La Fiscalia demana nou anys de presó per a Dani Alves per violació

La Fiscalia també s'oposa a l'última petició de llibertat que havia fet la defensa del futbolista

3 min
El brasileny Dani Alves

BarcelonaPrimera proposta de condemna per al futbolista Dani Alves, que està en presó preventiva acusat d'haver violat una noia al lavabo d'un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre passat. La Fiscalia demana una condemna de 9 anys de presó per a l'exjugador per agressió sexual, als quals caldria afegir una mesura de llibertat vigilada de 10 anys i una indemnització de 150.000 euros per a la víctima. El ministeri públic també s'oposa a l'última petició de llibertat que havia fet la defensa del futbolista, que ja ha consignat als tribunals 150.000 euros en concepte de fiança per a la víctima. Fonts de la Fiscalia afegeixen que aquesta fiança no seria suficient per aplicar-li la condemna al mínim d'un any de presó que estableix la llei.

Alves, que va ingressar preventivament a presó el 23 de gener, ha donat fins a quatre versions dels fets i ha passat de negar l'acusació a admetre que va mantenir relacions sexuals amb la denunciant, tot i que assegura que van ser consentides. Una versió que la Fiscalia contradiu d'acord amb les proves recollides durant la investigació. De fet, el futbolista va canviar el seu relat per últim cop després que les proves d'ADN l'acorralessin.

En el seu escrit, el ministeri públic explica que la denunciant va acabar pujant al reservat on era Alves després de la insistència de l'entorn del futbolista, que va acabar invitant la noia i la seva cosina a xampany. El brasiler va centrar la seva atenció en la víctima des d'un primer moment, "abraçant-la i acostant-s'hi", diu la fiscal. En dues ocasions, mentre ella estava d'esquenes, va intentar agafar-li la mà i posar-se-la als pantalons, tot i que la noia "se'n va apartar". Després el futbolista va anar cap a la porta que conduïa al lavabo i va fer un senyal a la noia perquè el seguís.

"Angoixa i terror"

Alves sempre ha destacat que la noia va acceptar entrar-hi voluntàriament. Però en el seu escrit, el ministeri públic subratlla que la víctima "desconeixia" com era l'espai. Es va trobar en un cubicle reduït i el brasiler va tancar la porta rere seu. Ella va demanar a Alves que la deixés sortir i ell "s'hi va negar" i la va començar a agredir sexualment, entre bufetades i fent-la caure a terra. La Fiscalia també subratlla que l'acusat va menystenir la noia "en múltiples ocasions" mentre es produïa la violació. Així mateix, deixa clar que la denunciant en tot moment va fer evident la seva negativa i va demanar al futbolista "que la deixés sortir". Ell no l'hi va permetre. "La víctima, trobant-se en aquesta situació, en aquest petit lavabo sense possibilitat de sortida perquè l'hi impedia el sr. D.A.S. [les inicials del futbolista] i davant l'actitud violenta que mostrava, es va sentir impressionada i sense capacitat de reacció, i va arribar a sentir que li faltava aire per la situació d'angoixa i de terror pel que vivia".

Un cop va acabar d'agredir-la, Alves va deixar la noia al cubicle i va tornar al reservat –continua la Fiscalia–. Ella va sortir dos minuts després, va anar a buscar la cosina i van marxar. "Quan anaven cap a la sortida de la discoteca, la víctima va arrencar a plorar pel que havia passat i va ser atesa pel personal de la discoteca", que va activar el protocol contra violències sexuals. Mentre la denunciant era atesa pel personal de la sala, la Fiscalia subratlla que Alves va passar per davant de les noies "sense creuar-hi cap paraula" i va "marxar ràpidament" del local.

L'informe de la Fiscalia situa la condemna a Alves a la part alta de la forquilla de penes d'entre 4 i 12 anys de presó que estableix el Codi Penal per al delicte d'agressions sexuals. A més de la indemnització i la mesura de llibertat vigilada, també demana una ordre de protecció per a la víctima, que es prohibeixi a Alves acostar-s'hi i comunicar-s'hi durant 10 anys i que el futbolista no pugui treballar en contacte amb nens. Ara serà el torn de l'acusació particular –que representa la denunciant– de presentar el seu escrit d'acusació pels fets i després el de la defensa.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats