La Fiscalia s'oposa a la sortida d'Alves de la presó

El ministeri públic creu que es mantenen el risc de fugida i els indicis d'agressió sexual

2 min
Dani Alves en una imatge recent al Mundial de futbol

BarcelonaLa Fiscalia s’oposa a l’excarceració de Dani Alves, investigat per agredir sexualment una dona de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona el 30 de desembre passat i que des del 20 de gener està preventivament a la presó. El seu advocat, Cristóbal Martell, ha presentat un recurs a l’Audiència de Barcelona per demanar que el futbolista pugui sortir de la presó entregant el passaport i complint altres mesures que garanteixin la seva localització, com ara l’ús d’una polsera telemàtica. Però el ministeri públic considera que aquestes mesures no serien prou efectives per “mitigar” el risc de fugida. 

Martell es va esforçar a demostrar l’arrelament d’Alves a Barcelona –amb una casa a nom seu a Esplugues de Llobregat– i fins i tot va afirmar que el seu poder adquisitiu per organitzar una fugida ja no és el d’abans arran de la pèrdua de diversos patrocinis per la presumpta agressió sexual. Martell, però, obvia explicitar quin és el patrimoni del jugador després de gairebé dues dècades a l’elit del futbol. 

En el seu escrit, la fiscal del cas també insisteix que es mantenen els “indicis” de criminalitat contra el futbolista. De fet, la jutge que va interrogar Alves ja va tenir en compte que hi havia “indicis molt més que suficients” per enviar el jugador a la presó preventivament. De moment, pràcticament tots els testimonis avalen més la versió de la víctima que la del jugador. I les proves, també: des de l’informe mèdic posterior a la presumpta agressió fins a la presència de semen i ADN al lavabo passant per les gravacions de les càmeres de seguretat.

Tots aquests elements quadrarien amb la versió de la noia, que fins ara no ha incorregut en contradiccions. En canvi, Alves ha donat almenys tres versions diferents dels fets en seu judicial, on va acabar dient que ell va ser el subjecte passiu de l’agressió sexual. Ara, segons Martell, el futbolista accepta una relació sexual consentida –sense precisar de quin tipus–, però nega l’agressió. Tal com va explicar l’ARA, la investigació policial de la causa suma alguns elements més, com un dràstic canvi d’actitud d’Alves abans i després de passar pel lavabo. Va passar d’estar sociable i distès a mostrar-se esquiu. Amb tota aquesta informació, l’acusació particular, que representa la denunciant, té fins dijous per presentar el seu escrit per oposar-se a la llibertat del jugador.

Acusació popular

D’altra banda, la Fiscalia es va mostrar contrària al fet que la patronal de l’oci nocturn Fecasarm i l’entitat del sector Spain Nightlife formin part del cas com a acusació popular. Fonts de la patronal lamenten la decisió i defensen que sí que tenen legitimitat per ser-hi. Les mateixes fonts subratllen que entre el 2007 i el 2022 ha exercit d’acusació popular en 25 procediments judicials.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats