Feminicidi

Garcia plora la mort de la Marina i denuncia el tercer feminicidi de l’any

Unes 400 persones es concentren a la plaça de Catalunya del poble per mantenir un minut de silenci

2 min
Concretració a Garcia per denuciar l'assassinat de la Marina

Garcia / BarcelonaGarcia, una petita localitat de la Ribera d’Ebre, ha sigut aquest divendres un punt de trobada. Fins a 400 persones s'hi han reunit. Algunes han vingut de prop, de la mateixa població, però d'altres han arribat de municipis del voltant i fins i tot d’altres comarques. Tothom s'ha trobat a la plaça de Catalunya i han mantingut un minut de silenci per recordar la Marina, una jove de 25 anys del municipi, i denunciar-ne l'assassinat. Dijous, el seu cos sense vida va aparèixer en un camp proper a la carretera N-240, a tocar de Móra la Nova. La Marina treballava en una residència de gent gran d'aquesta localitat i dimecres a la nit no va tornar a casa. El seu cotxe, però, seguia davant del geriàtric. La seva família va decidir denunciar la desaparició i el desenllaç ha sigut el pitjor.

Després del minut de silenci, els seus amics i també diverses autoritats de la comarca com l’alcaldessa de Garcia, Blanca López, han demanat que el de la Marina sigui “l’últim feminicidi”. “Ens refarem i continuarem dedicant tots els nostres esforços a garantir la llibertat, els drets i la vida de les dones”, ha afirmat l’alcaldessa. Fins a la Ribera d'Ebre també s’hi ha desplaçat la consellera de Feminismes, Tània Verge, que ha afirmat que la mort de la Marina és un “feminicidi que colpeja una comunitat, un poble i tot el país”. És el tercer de l’any. “És inadmissible”, ha dit Verge, i ha afegit que les dones “estan fartes” de “patir per la seva vida” i que se les assassini “només per ser dones”. 

El mateix dijous a la tarda els Mossos d’Esquadra van detenir un home de 24 anys per la seva presumpta relació amb el crim. El sospitós ha ingressat aquest dissabte en presó provisional. Segons fonts properes a la investigació, el detingut mantenia una relació d’amistat amb la Marina, però no era ni la seva parella actual ni la seva exparella. De fet, tot i que la policia sap del cert que es coneixien, veus de l’entorn de la víctima no havien vist mai l’home detingut. Segons fonts municipals, el sospitós seria un veí de Móra d’Ebre que tindria antecedents per agressió sexual. Almenys un d’aquests antecedents seria per uns fets que van passar a la festa major del municipi de l’estiu passat.

Concentració a Garcia per denunciar la mort de la Marina.
Concentració a Garcia per denunciar la mort de la Marina.

Encara queden, però, moltes qüestions per esclarir. Fonts de l’entorn de la víctima, per exemple, apunten que els Mossos estan intentant trobar la seva bossa i el seu telèfon mòbil. Tampoc està clar si el detingut és la persona amb qui se la va veure per darrera vegada al sortir de la feina dimecres passat.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats