Violència masclista

El jutge imputa d'un intent d'assassinat l'acusat de la violació d'Igualada

L'home entra a presó sense fiança

3 min
Moment que els Mossos s'emporten el detingut del domicili on vivia a Igualada.

BarcelonaDe la comissaria a la presó. El titular del jutjat d’instrucció número 4 d’Igualada ha decretat presó sense fiança i comunicada per a l’home de 20 anys acusat de la brutal agressió sexual a una menor de 16 a la sortida d’una discoteca la castanyada de l’any passat. El jove ha passat a disposició judicial aquest dissabte i només ha contestat a la seva defensa, després d’haver estat dos dies detingut a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la capital anoienca, on es va acollir al seu dret a no declarar.

La causa judicial contra el jove s’obre per agressió sexual i assassinat en grau de temptativa, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Després d’una investigació allunyada del focus mediàtic, els Mossos van identificar el sospitós com l’autor de la brutal agressió a l’exterior de la discoteca Èpic d’Igualada i el van arrestar dijous a la matinada. Durant els cinc mesos anteriors havien estat treballant minuciosament sobre el terreny, buscant qualsevol pista que pogués omplir els buits que tenia la víctima, que va quedar inconscient i greument ferida i presenta llacunes de memòria.

Un cop descartats altres sospitosos, els agents van tenir clar que l’agressió era obra d’un sol home i no de l'actuació en grup. Ho havien arribat a creure a causa de l’acarnissament amb la jove, a qui va deixar malferida a causa dels forts cops que va propiciar-li al cap. Un transportista que va passar pel lloc dels fets va creure que la noia era morta i no va ser fins que van arribar els equips sanitaris que van adonar-se que respirava. Arran de les ferides, la jove va haver d’estar ingressada dos mesos a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues –durant deu dies a la unitat de crítics–, s’ha hagut de sotmetre a fins a cinc operacions quirúrgiques i presenta greus seqüeles físiques i emocionals.

Escorcoll al pis

Dijous, agents de la Unitat d’Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos van estar gairebé nou hores dins del pis del sospitós, que compartia amb altres persones al centre d’Igualada, a només dos quilòmetres de distància del punt de la violació. Segons ha transcendit, l’home havia agredit sexualment la seva germana i per aquest motiu la mare el va fer fora de casa. L’objectiu de l’escorcoll era localitzar alguna peça de roba que el sospitós hagués vestit la nit de l’agressió o fins i tot algun objecte de la víctima que hagués guardat, ja que la noia va ser trobada totalment nua i sense cap de les seves pertinences personals, però també l'objecte amb què va colpejar-la, buscant així sumar-li l'intent d'homicidi, com així ho ha entès el jutge. Tot plegat s’haurà d’enviar als laboratoris especialitzats del cos per si, malgrat el temps transcorregut, es troba alguna resta biològica. 

Si en tots els casos són importants les proves físiques, en aquest –batejat com a Nit— encara més, perquè no hi ha cap testimoni ocular ni registre de càmeres i la menor no ha pogut recordar gaires detalls de la nit de l’agressió i, per tant, no ha facilitat cap descripció del seu agressor. Això hauria donat avantatge a l’ara detingut, de la mateixa manera que al principi els Mossos van treballar amb la hipòtesi que es podria tractar d’una manada, d’un grup d’homes, que haguessin atacat la noia, o traçant els moviments d’amics o d’altres homes que aquella fatídica nit estiguessin per la discoteca. Finalment van anar descartant i van arribar a un jove amb un historial d’agressió sexual que aparentment va triar la seva víctima a l’atzar i en solitari.

stats