Violència masclista

L'infern de la Sandra, la dona transsexual assassinada a Sant Martí

Els Mossos detenen la seva parella, un home de 52 anys, com a presumpte autor del crim

2 min
L'entrada del pis, encara amb restes de sang.

BarcelonaLa Sandra era una dona transsexual d'uns seixanta anys que fa uns mesos va aconseguir, després de lluitar molt, un pis de protecció oficial al carrer Selva de Mar, al districte de Sant Martí de Barcelona. Hi va anar a viure amb la seva parella, que es diu José María i té 52 anys, segons expliquen els veïns. Ha sigut un any de baralles i crits. La Sandra, més d'un cop, es va presentar a la porta d'alguns dels veïns demanant auxili. Explicava que ell –amb qui feia una dècada que estaven junts– no la deixava sortir de casa, que li pegava, que li robava el mòbil. Fins i tot van veure com un dia l'home la va tirar per les escales. Els residents del bloc expliquen que més d'un cop van deixar el tema en mans dels Mossos d'Esquadra. "La Sandra estava sentenciada a mort", comenta una veïna. Aquest matí l'han trobada mal ferida a ganivetades al domicili i poc després ha mort. Ara els Mossos d'Esquadra treballen per confirmar oficialment la seva identitat. Si es confirma es tractaria del segon feminicidi de l'any a Catalunya.

Aquest dilluns a la nit una veïna va sentir crits que venien del pis de la Sandra. Aquesta escena, segons la testimoni, era habitual: "Passava gairebé cada dia". Aquest cop, però, els crits eren diferents, semblava que algú estigués "agonitzant". Al matí ha sentit com l'home plorava i no parava de caminar. Finalment, la veïna ha trucat als Mossos d'Esquadra, que quan han arribat al pis cap a les 11 del matí s'han trobat amb la víctima a sobre d'un gran bassal de sang, que amb el pas de les hores ha arribat fins al passadís comunitari. La Sandra, encara amb vida, presentava ferides molt greus, i els serveis d'emergències no han pogut fer res per salvar-la. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutge d'instrucció 6 de Barcelona, que és qui estava de guàrdia, ha fet l'aixecament del cadàver i ha certificat que es tracta d'una mort violenta. De moment però, sense la víctima identificada oficialment, el jutjat no disposa de més informació.

Antecedents policials

No era la primera vegada que l'home la intentava agredir i que l'havien d'aturar, asseguren els veïns, que expliquen episodis de maltractaments a les zones comunes del bloc i asseguren que el detingut ja havia estat arrestat amb anterioritat. Fonts properes al cas consultades per l'ARA confirmen l'existència d'antecedents policials.

El bloc on vivien, al carrer Selva de Mar de Barcelona

El presumpte autor del crim i parella de la víctima ha estat arrestat dins mateix del domicili aquest matí. Els veïns l'han vist marxant emmanillat, deixant a terra unes petjades de sang que a primera hora d'aquesta tarda encara esperaven ser netejades al passadís. Una altra veïna sosté que l'home tenia problemes de salut mental i que havia estat ingressat alguna temporada en un centre. Quan en sortia, tornava al pis amb la Sandra.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats