Societat 14/02/2015

Uns 450 voluntaris donen suport a la 8a recollida de medicaments del Banc Farmacèutic

Més de 340 farmàcies de tot Catalunya s'han sumat a la iniciativa, que es fa a tot l'Estat

Acn
2 min
Un dels voluntaris explicant els medicaments que més necessiten a la seva entitat en una farmàcia de Girona / ACN

GironaMedicaments per les entitats socials, institucions i les persones més necessitades. Aquest és l'objectiu que persegueix la 8a recollida de medicaments que aquest dissabte porta a terme la ONG Banc Farmacèutic, que un any més ha tornat a demanar la col·laboració ciutadana per poder donar suport a 105 entitats socials que treballen arreu del territori espanyol i català, i que no poden donar resposta als milers de persones sense recursos o amb necessitats que demanen ajuda als seus centres. Entre elles hi ha organitzacions com Càritas, Fundació Arrels, ACCEM o la Creu Roja que no disposen de tots els medicaments que els ciutadans sol·liciten.

Enguany, 347 farmàcies catalanes s'han sumat a la iniciativa i amb l'ajuda de 449 voluntaris - el doble que l'any passat- van explicant als ciutadans aquesta campanya que es porta a terme a tot l'estat espanyol. La gran majoria dels ciutadans coneixen la iniciativa i no dubten en donar un cop de mà. D'altres assenyalen que no seria necessària la col·laboració si les autoritats públiques s'impliquessin més.

L'objectiu és superar els 23.642 medicaments que es van aconseguir reunir durant el 2014. La gran majoria dels ciutadans coneixen la iniciativa i no dubten en donar un cop de mà. D'altres assenyalen que no seria necessària la col·laboració si les autoritats públiques s'impliquessin més.

El funcionament de la jornada és fàcil. Cada una de les 105 entitats assistencials que col·laboren amb el Banc Farmacèutic elabora un llistat amb la previsió de medicaments no subjectes a prescripció mèdica que necessiten o utilitzen més habitualment. El Banc assigna cadascun dels llistats a les farmàcies participants, seguint un criteri de proximitat.

Durant aquest dissabte, els voluntaris expliquen als veïns les característiques de la jornada, lliuren material divulgatiu i els ajuden a realitzar les compres. A més, fins al 20 de febrer, els interessants podran comprar aquests medicaments bàsics ja que gran part de les farmàcies mantindran la campanya fins aquest dia.

stats