Societat 25/01/2014

Wert encén els canaris, i una protesta contra la visita del ministre a Tenerife acaba a cops de porra

Ha assistit a l'acte de reobertura de la catedral de La Laguna, a Tenerife, i hi ha hagut una càrrega policial contra els manifestants que protestaven per la nova llei d'educació espanyola

Ara
1 min
Policia vigilant els manifestants que protesten contra Wert a Tenerife / EFE

Barcelona"Més educació i menys policia", "pocavergonya" i "violència és no arribar a final de mes". Amb aquestes consignes han rebut els 3.000 manifestants que esperaven José Ignacio Wert aquest dissabte a San Cristóbal de La Laguna, a l'illa canària de Tenerife. El ministre de Cultura i Educació hi anava a participar en l'acte de reobertura de la catedral de La Laguna, i la visita s'ha acabat com el rosari de l'aurora, perquè la tensió entre els manifestants i els 200 policies que protegien l'acte i Wert ha anat pujant, fins que hi ha hagut càrregues policials.

Els participants en la protesta han reaccionat amb molta indignació, han insultat la policia en declaracions a la televisió –com mostra aquest vídeo de l'agència Atlas emès per Telecinco– i han demanat la dimissió del ministre i la retirada de la llei.

stats