Societat 19/11/2020

La Fiscalia investiga una denúncia contra Rodalies per no garantir la distància

La plataforma d'activistes Xnet fa una crida perquè els afectats enviïn documentació

Ara
2 min
Els trens de Rodalies no circularan per l'Estació de França durant unes hores

BarcelonaLa Fiscalia ha obert una investigació per la denúncia contra Rodalies presentada per una plataforma que considera que no es garanteix la distància de seguretat i es posa en risc la salut dels usuaris. Segons han informat a Efe fonts del ministeri públic, les diligències s'han tramitat després que la plataforma d'activistes liderada per Simona Levi, Xnet, hagi formalitzat la denúncia a la Fiscalia Provincial de Barcelona i a l'Agència Catalana de Consum demanant que s'obrin investigacions i expedients.

Xnet també ha iniciat diversos procediments contra les administracions i titulars responsables perquè valora que ni Renfe, l'operadora, ni Adif, el titular de la infraestructura, ni la Generalitat, titular del servei, ni els ministeris responsables han pres les mesures necessàries perquè es garanteixi la distància de seguretat i no hi hagi risc en els desplaçaments. Així mateix, la plataforma ha fet una crida als usuaris perquè documentin la situació amb imatges i tiquets i enviïn el material a Xnet o el pengin a Twitter amb el hashtag #renfecovid, per poder obrir noves denúncies.

Amb l'objectiu d'adoptar mesures per posar-hi remei, han dirigit cartes al ministre de Transports, José Luis Ábalos, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, el conseller de Territori, Damià Calvet, i la consellera de Salut, Alba Vergés. La plataforma insta les administracions i les companyies ferroviàries a responsabilitzar-se de la situació.

"Les mesures anunciades s'han dirigit a responsabilitzar els usuaris perquè no utilitzin el transport públic en hora punta sense que s'hagi ampliat la capacitat i la freqüència dels trens ni s'hagi establert cap referència de l'ocupació dels mitjans de transport, contràriament al que s'ha fet a gairebé tots els països del nostre entorn", apunten en un comunicat. I denuncien una democràcia "a dues velocitats segons les possibilitats econòmiques" que perjudica certs sectors com la restauració i aquelles persones que no poden teletreballar perquè s'han de desplaçar al centre de treball o han d'atendre altres persones.

stats