Societat 27/11/2017

Barcelona, a punt per limitar el trànsit en dies de contaminació

S'han col·locat prop de 150 senyals a les zones de baixes emissions de l'àrea metropolitana

Paula Paño
1 min
Barcelona instal·la la senyalització de la Zona de Baixes Emissions

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat aquest matí els senyals verticals per indicar quins carrers es consideren zones de baixes emissions (ZBE), és a dir, els carrers per on no podran circular els vehicles més contaminants durant els episodis de més pol·lució. La senyalització es pot trobar en diferents punts de la ciutat: les rondes, la Meridiana, la Diagonal i les diferents entrades a Barcelona, com les de Collserola i els ponts de Santa Coloma.

El comissionat d'Ecologia, Frederic Ximeno, assegura que ara Barcelona està preparada per si a partir de desembre hi ha algun episodi de contaminació alarmant: "Hem fet aquesta prèvia per anar mentalitzant la ciutadania. Volem que tothom sàpiga on és la zona de baixes emissions. Per tant, aquests senyals ara són informatius i el dia d'episodi se substituiran amb un cartell que hi prohibeixi la circulació".

Barcelona finalitza així l'operatiu físic de preparació abans de l'inici de desembre, data en què entra en funcionament el pla de reducció d'emissions. Les restriccions s'aplicaran de 7 h a 20 h a partir de l'endemà que la Generalitat declari un episodi de contaminació atmosfèrica, que es preveu que sigui de 2 a 3 vegades l'any.

stats