Mor el mític iTunes: Apple diversifica els seus serveis

La companyia anuncia al WWDC que el substituirà per Apple Music, Apple Podcasts i Apple TV

Adeu al mític servei de música i vídeo d'Apple després de 18 anys. El gegant tecnològic va anunciar ahir al seu congrés anual WWDC que substituiria iTunes per tres serveis diferenciats per formats: Apple Music, Apple Podcasts i Apple TV. La desaparició, que ja havia generat rumors al sector, es farà efectiva en el nou sistema operatiu per a Macs, el macOS 10.15 Catalina, que sortirà aquesta tardor.

Rumors de la desintegració d'iTunes després que desaparegui el seu domini

El software per a ordinadors segueix així els passos dels mòbils d'iOS, que ja ofereixen aquestes tres aplicacions que substituiran l'iTunes.

"Als clients els encanta l'iTunes i tot el que pot fer. Però si hi ha alguna cosa que sentim una vegada i una altra és: podeu fer que iTunes faci encara més?", ha dit el vicepresident d'Apple, Craig Federighi, al congrés celebrat a Califòrnia, abans de donar la notícia. 

Durant l'acte, s'han presentat altres novetats com ara la millora de la compatibilitat entre el nou Mac i l'iPad, que permetrà compartir aplicacions i, fins i tot, utilitzar la 'tablet' com a segona pantalla. A més, han desenvolupat la possibilitat de controlar els dispositius amb ordres de veu. I una funció útil per als despistats: per trobar l'ordinador amb l'opció 'Find my' no caldrà que el portàtil estigui connectat a internet sinó que es podrà detectar la seva ubicació a través d'altres dispositius propers.

A més d'actualitzar el sistema operatiu per a Macs, Apple també ha presentat nous sistemes operatius per a iPhone (l'iOS 13), per al rellotge intel·ligent (el WatchOS 6) i, per primera vegada, un d'específic per a l'iPad (l'iPadOs). 

Més continguts de