Rumors de la desintegració d'iTunes després que desaparegui el seu domini

La plataforma afronta mínims de vendes històrics

Ara
1 min
Tot i fabricar a la Xina, els Estats Units són el principal mercat d’Apple.

BarcelonaAquest cap de setmana Apple ha retirat el domini 'itunes.apple.com', que redirigia a les App Store o a Apple Music, i ha concretat un enllaç per a cada secció de l'iTunes, de manera que subdivideix la plataforma d'Apple en diferents parts. De moment, tal com explica el portal Applesfera, s'han descobert els subdominis 'podcasts.apple.com', 'music.apple.com', 'apps.apple.com', 'books.apple.com', 'movies.apple.com' i 'tv.apple.com'.

S'especula que la decisió de crear aquests subdominis –descoberts pels usuaris poques hores abans de la celebració del congrés més important del món Apple, la Conferència Mundial de Desenvolupadors d'Apple– avanci la desintegració de l'iTunes, que fa gairebé dues dècades va revolucionar el mercat de la indústria musical.

Un altre senyal que augura el final d'iTunes és la desaparició del contingut del perfil oficial de Facebook del reproductor multimèdia d'Apple. Així, si es complissin les prediccions, la desaparició d'iTunes marcaria el final de la plataforma que va introduir la indústria de la música en el món digital, en un moment en què afrontava greus problemes contra la pirateria.

Els últims anys, però, les compres de música digital han caigut en els mínims històrics. Per contra, l''streaming' continua creixent a un molt bon ritme i l'any passat ja va representar aproximadament el 75% dels ingressos de la indústria musical, segons un estudi de l'Associació de la Indústria Discogràfica dels Estats Units.

stats