Apple Watch: el 'wearable' que busca el seu lloc al món de la moda

El rellotge intel·ligent es connectarà amb l'iPhone i no es vendrà fins l'any que ve. Alguns models fins i tot seran d'or

La novetat més esperada de la presentació d'aquest dimarts ha estat l' Apple Watch, un rellotge intel·ligent interconnectat amb els iPhone i amb un disseny que busca diferenciar-se dels 'wearables' que s'han presentat fins ara i intenta ser el més elegant. De fet, no és un sol rellotge, sinó tres col·leccions –Apple Watch, Apple Watch Sport i Apple Watch Edition– amb corretges intercanviables, dissenys diferents i fins i tot en or de 18 quirats en el cas de l'Apple Watch Edition. L'aparença del rellotge també es pot canviar a gust de l'usuari, incloent-hi el fons de pantalla del rellotge i el color de les lletres i els números. Apple no només vol convèncer els més tecnològics, també el món de la moda i per això havia convidat els periodistes de moda a la presentació.

L'Apple Watch, l'edició bàsica, no es posarà a la venda fins a principis del 2015 als Estats Units i valdrà 350 dòlars. De moment no se sap quin serà el preu dels models més cars ni d'altres detalls com la durada de la bateria, per exemple. Caldrà esperar. El sistema operatiu del rellotge intel·ligent s'ha repensat completament: no és l'IOS dels iPhone retallat per a una pantalla petita, tot i que caldrà un iPhone 5 o superior per fer-lo funcionar. El sistema operatiu fins i tot es basa en el clàssic botó lateral dels rellotges de sempre  –que l'Apple Watch inclou– i adaptat a la tecnologia tàctil i al reconeixement de veu. El botó serveix per navegar, a través de la roda, dins de les aplicacions o entre missatges i notificacions.

Caldrà veure si l'Apple Watch entendra el català, però l'IOS 8 ja ho farà o sigui que no hauria de ser diferent. El rellotge inclou un botó addicional per contactar amb els amics amb qui s'hagi intercanviat alguna comunicació recentment. Es pot triar entre fotografies dels contactes per comunicar-hi de diferents maneres amb pocs tocs. A la part del darrere inclou sensors capaços de controlar les pulsacions del cor, aplicacions pensades per a seguir les vostres activitats esportives i un mecanisme que, a través de vibracions, és capaç de dir-vos que gireu a l'esquerra o a la dreta quan feu servir el navegador.

El rellotge també inclou noves formes de comunicació, com la possibilitat de fer dibuixos a la vostra pantalla del rellotge i que apareguin a la del rellotge de la persona amb qui parleu, o les emoticones de sempre, però que es poden modificar amb uns pocs clics; fins i tot hi ha un mode que simula un 'walkie-talkie' i podeu enviar el vostre batec del cor a algú altre. Quan rebeu un missatge el rellotge fins i tot el pot interpretar i suggerir-vos, d'entrada, algunes possibles respostes.

L'Apple Watch tindrà accés a una botiga d'aplicacions pròpia i les mostrarà en un núvol d'aplicacions en una pantalla des d'on es podrà accedir a qualsevol. També inclourà el sistema Apple Pay, per pagar acostant el rellotge al sensor de la botiga, tal com fan els nous iPhone 6. El rellotge es podrà fer servir per controlar l'Apple TV, l'iTunes de l'ordinador, la càmera de l'iPhone en mode remot, etc.