Meerkat: l'aplicació de vídeo en directe que és l'última moda a Twitter

Funciona per a iPhone i iPad, és molt senzilla i ha aconseguit força ressò, sobretot als EUA

El concepte és molt senzill: quan vegis que algú piula amb el hashtag #meerkat i l'avís [LIVE NOW], si cliques a l'enllaç, podràs veure el vídeo que emet en directe amb el mòbil en aquell mateix moment; sigui on sigui. I al revés: si et descarregues  l'aplicació Meerkat (de moment només funciona per a iPhone i iPad) i la instal·les vinculant-la a Twitter pots fer i emetre un vídeo en directe que es piularà automàticament a Twitter. Atenció:  el podrà veure tothom qui cliqui a l'enllaç, encara que els espectadors no el podran guardar, només es pot veure mentre s'emet.

La idea del vídeo en directe des del mòbil no és nova, tot i que amb l'extensió de les xarxes 4G és cada vegada més possible. De fet, la setmana passada ja us presentàvem una xarxa social creada a Catalunya basada en l'emissió de vídeo en directe, Eyetok, que té usuaris en 104 països. Però Meerkat -que també és el nom anglès per als suricata- es va llançar el dia 27 i en molt pocs dies s'ha convertit en una veritable moda a Twitter, sobretot als Estats Units. En l'última setmana 26.000 tuits han inclòs el 'hashtag' #meerkat, més de 4.000 en les últimes 24 hores, segons dades de Topsy.

Què fa diferent Meerkat?

Si les aplicacions i eines per emetre vídeo en directe no són noves -fins i tot YouTube permet emetre'n-, per què s'ha posat de moda Meerkat? Doncs perquè és simple, fàcil de fer servir i està completament lligat a una xarxa social que ja funciona, a l'aplicació no li cal crear-se una base social d'usuaris, va on són molts dels internautes, a Twitter. A més, quan un usuari emet un vídeo, pot veure a la pantalla les icones de la gent que l'ha començat a seguir i també les rèpliques i comentaris que li facin a l'emissió de vídeo. Tot, a través de Twitter.

L'aplicació obre moltes possibilitats, com retransmetre una manifestació en directe a través de Twitter, per exemple, o qualsevol mena d'esdeveniment. S'espera que hi hagi força usuaris que retransmetin via Meerkat el llançament de l'Apple Watch aquesta tarda mateix, tot i que Apple ja fa el seu propi 'streaming' de vídeo. De moment l'aplicació ha tingut prou èxit com perquè, tot i que d'entrada era tan sols un projecte, Ben Rubin, el seu creador, hagi decidit dedicar-hi tot l'equip de l'empresa, segons que  ha explicat en un tuit:

 

Més continguts de