WhatsApp ja t'avisa quan han llegit el teu missatge

L'aplicació incorpora un delator: canvia a blau el color del doble 'check' quan l'altra persona ha llegit el missatge

L'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp incorpora des d'ahir dimecres a la nit l'avís de missatge llegit, que l'empresa adquirida per Facebook havia anunciat que afegiria. El mecanisme que han escollit els responsables de la companyia ha estat el canvi de color dels 'checks', que ara es tornen blaus.

D'aquesta manera, ara hi ha tres opcions per als estatus dels missatges: el rellotge, que vol dir que no s'ha enviat; un 'check', que significa que s'ha enviat, però no rebut; el doble 'check', que significa que s'ha rebut el missatge, i el doble 'check' blau, que vol dir que ja ha estat llegit.

Aquesta novetat ha arribat als dispositius mòbils iPhone, Android, Windows Phone i altres plataformes entre ahir al vespre i aquesta matinada sense necessitat d'actualitzar l'aplicació, en algunes plataformes. En els grups, la marca blava apareixerà només quan tots els participants hagin llegit el missatge.

Com evitar l'avís de missatge llegit

La manera més fàcil d'evitar delatar que has llegit un missatge de WhatsApp és no obrir l'aplicació: llegir-lo amb la previsualització que arriba sempre que t'envien un missatge nou. La pots veure quan el missatge acaba d'arribar o lliscant el dit des de la part superior de la pantalla cap avall, així accediràs al entre de notificacions. Si el missatge és una mica llarg, però, no el podràs llegir sencer d'aquesta manera, perquè només en mostrarà el principi.


Més continguts de