xarxes

La 'cúpula' i 'la màscara' d'Anonymous colen un 'trending topic' a Twitter

El hashtag #cupulasinexistentes recull tota mena de crítiques dels internautes a la Brigada d'Investigacions Tecnològiques de la Policia Nacional, a la qual han qualificat d'incompetent

Redacció
1 min

BarcelonaUna de les primeres notícies d'aquest matí ha sigut la detenció de tres activistes del grup hacker Anonymous. La policia ha definit els detinguts com “la cúpula a Espanya de l'organització” i el comissari de la Brigada d'Investigacions Tecnològiques, encarregat de fer pública la detenció, sostenia entre les mans la màscara del còmic 'V' de Vendetta d'Alan Moore, símbol del moviment ciberactivista, com a prova de la gesta policíaca.

Poc es devia imaginar, en aquell moment, que seria l'artífex de la creació del trending topic del matí. Els internautes no en deixen passar ni una i ben aviat s'ha creat l'etiqueta #cupulasinexistentes. Els usuaris han criticat, especialment, la imatge del policia mostrant orgullós la màscara i comentaris com “Seriosament, vergonyós veure a la @policia publicant aquesta foto” o “Tenim aquesta policia? De veritat? Quan capturen a algú d'ETA mostren un passamuntanyes, o què?” han omplert el timeline de la xarxa.

Els més creatius fins i tot s'han atrevit a presentar muntatges fotogràfics canviant la cara del comissari per la del personatge de dibuixos animats Bob esponja o l'actor còmic Leslie Nielsen.

Una vegada més, la realitat supera la ficció i la xarxa no perd l'oportunitat de fer-ne ressò.

stats