100 catalans i estrangers han explicat Catalunya al món a través de Twitter amb @CatalanVoices

Cada voluntari ha piulat durant una setmana en anglès. Aquesta setmana la musicòloga colombiana Patricia Caicedo fa arribar el comptador a la centena

Ara
2 min
El compte de Twitter @CatalanVoices, gestionat per Patricia Caicedo

Barcelona100 catalans que viuen a l'estranger i estrangers que són a Catalunya o hi han viscut ja han explicat com és el país al món des del compte de Twitter @CatalanVoices. Durant una setmana cada un ha piulat en anglès explicant la seva vida quotidiana, recomanant llocs o activitats, opinant i fent conèixer Catalunya i la cultura catalana. Aquesta setmana la musicòloga i cantant colombiana Patricia Caicedo fa arribar el comptador a la centena.

"Després de viure 16 anys a Catalunya em considero colombiana i catalana a parts iguals, sóc colombiano-catalana, i sento que aquesta combinació enriqueix la meva vida i em dóna un variat ventall d'emocions i maneres d'entendre el nostre món, que no para de canviar". Així es presenta Caicedo -en anglès- a la web del projecte Catalan voices, del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat). Explica que va entrar a la cultura catalana a través cantant Mompou, Toldrà, Montsalvatge i Granados. "Vaig enamorar-me de la llengua i la poesia catalanes, i els compositors i els poetes es van convertir en els meus guies en la cultura", explica.

El projecte el va estrenar fa 100 setmanes l'editora nord-americana catalanòfila Liz Castro, coordinadora del llibre 'What's up with Catalonia', i des de llavors hi han passat des de catalans que viuen a llocs com Austràlia, Canadà i Finlàndia, fins a britànics, escandinaus i nord-americans que s'estan a Catalunya. Els podeu trobar tots aquí. Són voluntaris, encara que arran d'una col·laboració amb l'ARA la participació en el projecte els garanteix l'accés gratuït a l'edició digital del diari durant dos mesos. Qualsevol hi pot participar i ser un 'curator' de @CatalanVoices, sempre que pugui piular en anglès i conegui bé Twitter, encara que és millor que el proposi algú altre.

stats