Tecnologia

El director executiu d'Amazon patenta un airbaig per a telèfons mòbils

El sistema inclou l'ús de molles per amortir el cop, tecnologia làser i un radar per determinar la distància entre el dispositiu i la superfície amb què impactarà, així com l'expulsió de ràfegues d'aire comprimit per variar l'angle de caiguda

Redacció
1 min
Croquis e l'airbaig' per a telèfons mòbils patentat per Jeff Bezos, director d'Amazon

BarcelonaEl fundador i director executiu d'Amazon, Jeff Bezos, ha patentat un airbag per a smartphones i altres dispositius portàtils que s'activa en detectar la caiguda.

En concret, el sistema està basat en un acceleròmetre que detecta i analitza el moviment de la caiguda i activa un mecanisme d'amortiment del cop. L'invent també inclou l'ús de tecnologia làser o d'un radar per determinar la distància entre el dispositiu i la superfície amb què impactarà. Altres idees que apunta és l'ús de molles, que s'activarien en els angles de la carcassa del dispositiu just abans de l'impacte, o l'expulsió de ràfegues d'aire comprimit per variar l'angle de caiguda de l'smartphone en funció del cantó on s'activa l'airbag.

Bezos, juntament amb un altre executiu de la companyia, Greg Heart, van registrar la patent del sistema a principis de febrer del 2010, però fins aquesta setmana no s'ha fet públic a la base de dades de patents nord-americanes.

stats