Un tuit 'impostor' pretén fer creure que la meitat del tràfic mundial de WhatsApp es genera a l'estat espanyol

El perfil oficial de l'empresa de missatgeria instantània ha desmentit el rumor i ha eliminat el compte que va publicar el polèmic tuit

Ara
1 min
La icona del Whatsapp

BarcelonaAquest divendres ha circulat el rumor que afirmava que la meitat del tràfic mundial de WhatsApp durant ahir dijous va generar-se a Espanya. La font era, precisament, un suposat compte en castellà de Twitter de la mateixa aplicació de missatgeria instantània. El compte @whatsapp_es va publicar un tuit que afirmava que "en les últimes hores el tràfic que WhatsApp ha generat a Espanya és quasi el mateix que si suméssim el de la resta del món".

El tuit va ser retuitejat gairebé mil vegades en poca estona, tot i que explicava una informació falsa. El periodista Albert Cuesta, col·laborador de l'ARA, s'ha posat en contacte amb WhatsApp i l'empresa li ha confirmat que ells no revelen les estadístiques de tràfic i que el compte @whatsapp_es "no té res a veure amb ells".

Per això, des del Twitter @WhatsApp han assegurat que "aquest és l'únic compte oficial de WhatsApp Inc" i han afegit que "@whatsapp_es no està mantingut" per la seva companyia. Albert Cuesta ha explicat també que la companyia de missatgeria instantània s'ha posat en contacte amb Twitter per sol·licitar el tancament del compte fals.

Twitter ha fet efectiu aquesta tarda el tancament de @whatsapp_es, que ha aparegut amb el perfil @tecnologia00, conservant els més de 62.000 seguidors que tenia l'antic compte. Malgrat això, ara hi ha un perfil que torna a tenir la direcció de @whatsapp_es.

stats